HAMAR: Storhamar Dragons har et totalbudsjett på rundt 20 millioner kroner. Her forteller Coba om det å få ting til å gå rundt:
- Kuttet til beinet
- Vi har kuttet til beinet de siste årene, og har måttet endre produktet. Vi må bevise hele vegen, og det tar mye energi. Produktet er ikke nødvendigvis kun det som skjer ute på isen til enhver tid. Det er så mye mer. Vi må sette ting i system, og tenke på å få til det gode produktet igjen.

Han forteller også om lange arbeidsdager.
- Jeg er i utgangspunktet ansatt i 80 prosent stilling. Espen Bjørkheim, som er nyansatt på marked, har 70 prosent stilling. Men dette er på papiret, og det er vi innforstått med. Dette er med på å bedre utgangspunktet for Dragons rent økonomisk, som et av flere tiltak. Smarte løsninger behøver ikke nødvendigvis være de dyreste.

Et par år til
Bøe Andersen ser for seg at Dragons må kjempe et par år til før ting er helt intakt økonomisk.

- Det har vært en jobb med å få kontroll på hverdagen i forhold til kostnader og inntekter. Men det har vært helt nødvendig. Når det gjelder gjeld, så har vi selvfølgelig også noe leverandørgjeld. Vi har avklart en nedbetalingsplan med dem det gjelder, som passer økonomien i Dragons, sier den daglige lederen, som ikke vil ut med noen summer her.

Diskuterte konkurs
Carl Oscar Bøe Andersen har fulgt den økonomiske utviklingen i en del andre klubber den siste tiden, hvor fotballklubbene har fått den tøffeste smellen.

Blant dem HamKam, som har vært gjennom en tøff kamp - også utenfor banen.
Storhamar Håndball har det også vanskelig.
- For ett og et halvt år siden var konkurs en reell problemstilling hos oss. Dette gikk på stoltheten løs. Klubben, styret og ledelsen var villige til å ta opp kampen, og jeg håper vi får kreditt for det. Det vil si: Jeg har et klart inntrykk av at vi får det, sier Coba, og legger til: Men fortsatt lever vi med utfordringer hver eneste dag. Vi er nødt til å få inn sponsorbudsjettet, og laget må prestere. Vi lever av resultater - også. Men det detter ikke lik ut av skapet her. De er ute og går andre steder nå.

Nøkkeltall
Dragons har et sponsorbudsjett på 5,7 millioner kroner. Det er snart i boks.

De har et lønnsbudsjett på 4,4 millioner kroner (spillere, trenere, støtteapparat). Det er den billigste spillerstallen siden 80-tallet.
21 av 23 spillere er i jobb. Kun Eerikki Koivu og Johan Ramstedt spiller hockey på heltid.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.