Det er ingen tvil om at Storhamar har spent buen enda et hakk før denne sesongen.

Kampene i Champions Hockey League vil kunne fortelle oss mye om hvor langt pila vil gå. For CHL er definitivt det beste Storhamar kan bryne seg på før seriestart.

Der treningskampene mot Vålerenga og Lørenskog har vært for oppvarming å regne, vil det nå virkelig smelle i rundvant og rundt ørene på Storhamars målvakter.

Og det er kanskje det største spørsmålet. Og det de fleste lurer på. Kan Robert Hestmann og Oskar Östlund erstatte Andrew Engelage?

Verken vi eller Aleksander Smirnov trenger å lure så mye mer. Vi får svarene mot Sparta Praha og Genève Servette.

Holder de mål der, holder også mot Stavanger og Lørenskog når det drar seg til.

Så gode lag vil lett avsløre hvor Smirnovs og Storhamars utfordringer eventuelt ligger.

Kan overraske

CHL er ekstra interessant nå siden Storhamar har hentet så mange nye og spennende spillere. De gule og blå har et lag som kan spille både offensiv og god hockey. Og ikke minst så har de spillere som kan plage både Sparta Praha og Genève Servette.

HA-sporten, som har besøkt begge de to CHL-motstanderne den siste uka, har kunnet rapportere om helt andre forhold og ressurser. Det er ingen tvil om at det er store klubber Storhamar skal kjempe med, men det gir et ekstra håp når jeg ser at den tsjekkiske treneren Josef Jandac ikke ville bruke tid på studere Storhamar før disse kampene. Det forteller at de neppe har særlig stor tro på at de skal støte på store problemer i kveld.

Da blir det ekstra interessant å se hva spillere som Christian Larrivée, Jacob Berglund og Mikael Zettergren kan finne på.

For ingen må lure på at Storhamar sitter på en gjeng sultne klassespillere de også.

For ikke å snakke om alle supporterne som ikke har kommet seg helt ned fra sluttspillbølgen enda. De venter bare på å ta av igjen.

Som det vil gjøre i kveld.

Og hva er vel bedre enn å være underdog på hjemmebane? Det er et bra utgangspunkt.

Må være klare

Men vi må ikke glemme at det er Tsjekkias mestscorende lag som kommer på besøk i kveld. Det skal litt til å stå imot det trykket de kommer med.

Det handler om å være med fra første dropp. Det er nå sjansen er her.

En seier, og Storhamar er med i kampen om avansement. To av de tre lagene går jo videre til sluttspillet.

Så selv om dette blir en fin pekepinn på hvor bra lag Storhamar har fått, er det ikke noe i veien for at de også kan ta for seg av godsakene i Champions Hockey League.

For vi er jo alle sultne på topphockey igjen nå etter alt som skjedde i vår.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.