• NY SJEF: Ari-Pekka Selin er lagets nye trener og har hørt rykter om hockeyfeber i Hamar.
  • Sasja-venn: Petteri Nummelin (42) spilte i backpar sammen med Aleksander Smirnov i TPS. Veteranen spiller fortsatt, men er skadet.

Storhamar står foran den virkelig store testen i CHL. Å banke Sparta Praha, Genève Servette og Red Bull Salzburg har både vært magisk og overraskende, men ingen av disse lagene skal normalt matche et topplag i Finland.

Det finske storlaget er i ferd med å bygge opp noe nytt. Lagets nye trener, Ari-Pekka Selin, er inne i sin første sesong og tror laget kommer til å utvikle seg ganske raskt.

Raskere og sterkere

– Laget har fått både nye spillere og nytt trener-team. Vi er på gang, men ønsker å spille enda hurtigere og mer fysisk hockey, sier Selin til HA-sporten på trening dagen etter laget har slått Ilves 4–2 på hjemmebane.

Den kortvokste finnen er lagets nye sjef og vet han leder en ledende klubb i hockeygale Finland. Han innrømmer også at seriespillet er langt viktigere for klubbens kravstore tilhengere enn suksess i CHL.

– Vi finner er nok annerledes enn dere fra Norge, smiler Selin og kikker over brilleglassene.

I den mektige mursteinskolossen HK Areena kommer det sjelden mer enn 4.000 tilskuere. Ifølge kilder HA-sporten har snakket med er det typisk for den finske mentaliteten. Treneren er enig.

Misunner Storhamar

– Her venter publikum med å møte opp før det virkelig står noe på spill. Da kommer det 12.000 tilskuere på hjemmekampene våre. I Storhamar og norsk idrett generelt er det en helt annen entusiasme og idrettsglede. Vi er langt mer pessimistisk enn nordmenn, sier treneren som er mektig imponert over Storhamars resultater i CHL og legger til at ryktene om fullt hus og stor stemning i Hamar OL-Amfi har nådd byen sørvest i Finland.

– Vi gleder oss til å møte Storhamar, sier treneren som har bygget sitt nye topplag rundt noen veldig rutinerte spillere, som skal dra fram lagets unge spillere.

Liten hjemmebanefordel

Den gigantiske og knapt halvfulle hjemmearenaen utgjør neppe noen stor fordel for TPS Turku, og sjefen mener laget trolig kommer til å være best forberedt til bortemøtet i Hamar OL-Amfi.

– Vi har hatt enormt tett kampprogram før vi møter Storhamar hjemme, men til returkampen i Norge har vi god tid til å forberede oss. Derfor er vi heller ikke avhengig av å vinne på hjemmebane for å gå videre, advarer Ari-Pekka Selin.

Les også
SPORT HATV: Storhamar klarte ikke å omsette èn eneste sjanse i scoring. Men Pål Johnsen ser ingen grunn til å deppe over tapet.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00