HAMAR: I hockey telles det mye, og undertallsstatistikken er veldig interessant.
Spesielt for folk med gule og blå øyne.
Etter 23 kamper har som nevnt Dragons kun sluppet inn ni mål i undertall. Prosenten i forhold til å holde buret rent, med en eller to spillere mindre på isen, er imponerende 90,8.
Vålerenga kommer nærmest med 89,8 prosent. De har sluppet inn 11 mål i undertall. Sparta har sluppet inn 15 og Stavanger 17 i undertall.
Stjernen er dårligst på den listen med 32 baklengs i undertall.

Sjeldent bra
- 90,8 prosent er sjeldent bra, sier Dragons-trener Peter Johansson, og fortsetter:
- Vi er stabile i undertall, og gutta gjør en kjempejobb. Vi har en klar plan på hva vi skal gjøre. Det går på blant annet hvor og når vi skal presse, sier Johansson.
Lars Erik Hesbråten og Martin Blakseth Huse er en sjeldent bra undertallsduo. De leser hverandre bra og dekker store områder. Hesbråten er den som dekker flest skudd.

Starter med «Hes» og Huse
- Pål (Johnsen) og Eirik (Skadsdammen) er også en fast duo i undertall. Larrivèe spiller også en del i undertall. Det gjelder å finne løsninger som fungerer. Hvis det er mulig starter jeg alltid undertallsperioder med Hesbråten og Huse, sier Dragons-treneren, og legger til:
- Mot Rosenborg spilte Fredrik Lystad Jacobsen i undertall. Det fungerte bra. Han har stor fart på skøytene. Det handler om å forstyrre så mye som mulig.

Bedre enn Färjestad ...
Tilbake til den høye prosenten.
- Alt over 90 prosent er veldig bra. Jeg håper vi klarer å holde på den gode statistikken, sier Johansson.
I den svenske eliteserien er Marius Holtets Färjestad best i undertall. De ligger på 89,3 prosent.

Fornøyd med 3. og 4. rekka
Det er flere ting Peter Johansson er fornøyd med så langt, og etter Rosenborg-kampen var han raus med ros til 3. og 4. rekka.
- 3. og 4. rekka er blitt bedre og bedre. Remo (Nicolaisen) og Eirik (Salsten) gjorde det bra. Eirik har vært bra etter landslagspausen, og han kan bli utrolig god. Han har spilleforståelsen, og er en rolig spiller med gode egenskaper. Remo jobber og sliter hele tiden. Han kan bli bedre på spilleforståelse, men han er ung, sier Dragons-treneren, og tar for seg hele laget:
- Laget har tatt steg hele tiden. Vi er stabile, og vanskelige å slå. Spillet i overtall varierer litt, og vi kan bli mer effektive. Men det skal være litt å jobbe med, sier svensken.

M/S i morgen
I morgen er det bortekamp mot Manglerud Star, og for Dragons handler det om revansje.
Forrige bortekamp i Manglerudhallen endte 6-1 til Oslo-laget.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00