Ingen kunne bekrefte det i går, men etter det HA-sporten erfarer blir Eirik Børresen lagkamerat med Tommy Johansen i Sparta.

Børresen er ekte Storhamar-gutt, og har gått gradene i klubben. Det samme gjelder Martin Blakseth Huse, som er klar for Stavanger Oilers.

Sjur Rakstad-Larsen i eliteutvalget liker ikke utviklingen.

– Det at Martin og Eirik blir borte samtidig er kjedelig selvfølgelig. Begge er ekte Storhamar-gutter, men vi var forberedt på at også egne gutter kunne forsvinne. Usikkerheten som har vært rundt klubben er ikke gunstig for oss, men vi må bare ta det. Slik er situasjonen, og det må vi leve med, sier Rakstad-Larsen, og fortsetter:

Kan bli flere utlendinger

– Jeg har ingen problemer med at gutta vil prøve noe annet, utvikle seg videre, så jeg har ønsket begge lykke til. Slik må det være, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Realiteten nå er uansett at Martin Blakseth Huse og Eirik Børresen må erstattes, på lik linje med målvakt Tommy Johansen, som altså også gikk til Sparta.

– Det er vanskelig å finne norske erstattere. Mange er under kontrakt. Det kan bli flere utlendinger i stallen kommende sesong enn det var. Jeg tror vi må se mot Sverige. Der er det et stort og bra utvalg. I tillegg skal vi selvfølgelig vurdere våre egne unggutter i prosessen med å sette sammen en stall.

I utgangspunktet så gutta i eliteutvalget for seg kun to utlendinger kommende sesong: Christian Larrivée og Jimmy Andersson.

Så forsvant målvakt Tommy Johansen. Rakstad-Larsen & co. sendte først et tilbud til en 25-åring med erfaring fra Allsvenskan. Han er nå ute av bildet, og fokuset er på en 22-åring. Han har også erfaring fra nivå to i det svenske seriesystemet, og har fått et tilbud.

– Det kan hende vi må fylle utlendingskvota. Vi får se hva som skjer, sier Rakstad-Larsen, som har fullt fokus på spillerne som var med forrige sesong i første omgang.

Johnsen fortsetter

I går sendte han et tilbud til de sju spillerne som har vært inne til samtaler. I disse dager blir det også booket møter med resten av forrige sesongs A-stall.

Christian Larrivée, Mads Hansen og Lars Løkken Østli har kontrakt som går videre.

Det lyktes ikke HA-sporten å få kontakt med Eirik Børresen i går kveld.

Gladmeldinga sent i går kveld var at Pål Johnsen har sagt ja til intensjonsavtalen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.