HAMAR: - Jeg håper de som gikk hjem var litt flaue etterpå. Det så kanskje mørkt ut, men de lærte at hockeykamper varer i 3x20 minutter. Jeg fikk ny inspirasjon da jeg så folk begynte å gå hjem på tribunen, fastslår Eirik Skadsdammen.
Sammen med førsterekkas Nathan Martz og Joakim Jensen var han ikke inne på noen baklengsmål i gårsdagens oppgjør, med unntak av han akkurat rakk å komme inn på isen da Vålerenga gikk opp til 0-1.

Mistet rytmen

Førsterekka var toneangivende i opphentingen, og var på isen på de to siste og viktige scoringene.
Martz slo en god pasning til Cato Ørbæk på 5-6, men Patrick DesRochers reddet. Skadsdammen plukket opp returen foran mål og begynte å gå utover for å få oversikt og bedre vinkel, før han plasserte pucken i det lengste hjørnet med et backhandskudd.
- Nå er jeg så fornøyd med at vi klarte det at jeg ikke husker hva som skjedde i starten av tredje periode, flirer 30-åringen.
Etter å ha tenkt litt, tror han mye av årsaken var den dårlige midtperioden med mange utvisninger og mye undertall.
- Det gjør at noen spiller mye og noen nesten ingenting. Da er det vanskelig å komme i gang igjen.
- Det er slike kamper som gjør hockey til en rar sport. Vi så ikke gode ut, men så får vi en scoring som gir oss ny energi, sier Nathan Martz. Skadsdammens mål var i stor grad hans fortjeneste, etter at han jaget en håpløs puck bak motstanderens mål, og stresset VIF-backene til en feil.

Rekord fra 1992

Et kjapt dykk i historiebøkene viser at gårsdagens kamp var den største vendingen mot Vålerenga noen gang.
Det som mange beskriver som den største i Dragons-historien, skjedde mot Trondheim i 1992. TIK ledet 5-0 etter 27 minutter, og 6-2 etter 42.13 før de gule og blå våknet. Anført av femmålsscorer og Storhamar-debutant Ole Eskild Dahlstrøm vant Storhamar 8-0 i løpet av neste 16 og et halvt minuttene!
Men i går var det mer kvalifisert motstand. I går var det mot erkerival Vålerenga. Det betyr nok litt ekstra når prestasjonen skal rangeres.

Hadde mer krefter igjen

- Dette er den galeste matchen jeg har vært med på. Dette er sjarmen med hockey, at det kan gå så utrolig fort å snu en kamp. Det er veldig godt for oss å være på den rette siden av tallene for en gangs skyld, fastslår trener Michael Smithurst.
Han er enig i at Storhamars samhandling var dårlig før vendingen, men alle utvisningene bidro også til at laget kunne snu kampen.
- Vi hadde spillere med masse krefter igjen, mens Vålerenga-spillerne hadde vært mye på isen. Jeg tror Martz og Larrivée, som ikke hadde vært med i undertall, kunne ha spilt nesten hele spilleforlengelsen uten problemer. Men vi må ikke glemme den jobben gutta som spilte meget bra med en mann mindre i andre periode, sammen med Tommy Johansen. Det var også viktig, sier Smithurst.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.