HAMAR: Storhamar har fått et tilskudd fra Hamar kommune på om lag 1,3 millioner kroner for 2009. Det er det samme som tidligere år, og det er i utgangspunktet til drift hele året.

Men det ligger i kortene at det ikke er nok.

Er spente
Derfor er Storhamar spente på hva komiteen for næring og kultur kommer fram til, når de skal utrede framtidig finansiering av istid i hallene på Hamar vest.

- Vi tar utgangspunkt i at vi har fått et tilskudd, og drifter etter det. Vi venter på et utspill fra komiteen, og håper de ser at den modellen vi kjører etter, er den beste. Vi håper selvfølgelig på mer tilskudd. Storhamar vil gjerne ha tilgang på mest mulig istid, sier Eskil Ervik.

Møte 3. februar
3. februar er det innkalt til et møte om temaet, og i møteinnkallingen er det flere interessante punkter. Dette er foreløpige konklusjoner etter flere møter hvor kulturkomiteen, kultursjefen og HOA har deltatt.

Utgangspunktet er 270 døgn med is, og da er HOAs kostnadsbudsjett på åtte millioner kroner lagt til grunn. Det er blitt sett på mulig sparing ved å redusere istid. 30 dagers reduksjon gir en antatt besparelse på 260.000 kroner, mens ved 60 dagers kutt, antas det en reduksjon på 520.000 kroner. Drift i kun en av hallene antas ikke å gi særlig besparelse.
En konklusjon er at det vil kuttes forholdsmessig mye mer i aktivitetstilbud enn i driftskostnader ved å redusere antallet isdøgn.

Mer støtte
Når det gjelder støtte, konkluderes det med at det til tross for økt budsjettstøtte de siste årene, synes kommunal støtte til drift av ishallene å være underfinansiert, sammenlignet med øvrig støtte til idrettslag i Hamar. Dette bygger på at det er ulike kostnader.

Med en ambisjon om å opprettholde dagens aktivitetsnivå, vil det derfor være behov for økt kommunalt tilskudd, heter det i møteinnkallingen. Det er presisert at støtten gis til isidretter for barn og ungdom, primært ishockey og kunstløp, men også til bandy og skøyter til en ny kunstisbane på Børstad står ferdig.
Det er tenkt at elite og eksterne brukere skal betale kostpris per time.
I møtet 3. februar vil det bli lagt fram et utkast til finansieringsmodell.
- Vi er glade for at det er positive signaler, sier Jan Larsen, som er nestleder i Dragons-styret og styreleder i Storhamar AS.

Lån eller bevilgning
2008 og drift er et tema som heller ikke er ferdig. Storhamar fikk et lån på 500.000 kroner. Disse pengene er utbetalt, og kan bli en bevilgning. Der er det satt ned en komité som skal se på Storhamars tall. De skal ha et møte i løpet av uka. Der skal et revisjonsfirma bidra. Dette kan altså bli gjort om til en bevilgning, hvis konklusjonen er at pengene kun er rettet mot barn og ungdom.

Tidligere har Storhamar fått et tilskudd på en million kroner for å redde 2008.
Storhamar har budsjettert med 3,1 millioner kroner til halldrift første halvår 2009.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.