Storhamar Dragons avventet trenerspørsmålet til de visste om Petter Thoresen kom til å flytte hjem til Hamar eller ei. Nå er det klart at Thoresen tar tre nye år i Stavanger Oilers, og dermed har trenerjakten startet i Dragons.

- Vi kan ikke fortsette slik vi gjør nå. Både Rune Gulliksen og Tom Erik Olsen har full jobb ved siden av å være trenere. Spillerne er fornøyd slik det er nå, men dagens løsning er ikke varig, sier Sjur Rakstad-Larsen, som er leder av sporten i eliteutvalget.

En spillerutvikler

Storhamar ser nå til Sverige for å finne trener.

- Rune Gulliksen har gode kontakter i Sverige, og vi har også agenter som kommer med forslag på navn, sier Rakstad-Larsen.

- Hva slags type søker dere?

- Nå må vi bygge i tre år, og da ser vi også etter en trener som kan ha litt perspektiv på jobben. Det er viktig å få en type som er opptatt av å utvikle spillere, og vi håper å finne en trener vi kan få til en treårsavtale med. Vi har en del spennende unggutter med utviklingsmuligheter, og da er det dumt å knipe på en trener, mener Rakstad-Larsen.

- Skal ikke svartmale

Pr. dato vet ikke den sportslige lederen hvor stort budsjett han har til rådighet neste sesong. Det får han oversikt over i slutten av måneden.

- Vi skal satse ungt og billigere, men skal heller ikke svartmale situasjonen helt. Hvis Svein Skarpmo får solgt nok sponsoravtaler, er det ikke sikkert spillerbudsjettet blir så mye mindre enn i år, sier Rakstad-Larsen.

Tre på kontrakt

I gårsdagens HA uttalte Nathan Martz (32) at han vurdere å fortsette som hockeyspiller. Aller helst vil han spille for Storhamar, men Martz ga samtidig uttrykk for at han var redd klubben ikke hadde råd til å beholde ham.

Rakstad-Larsen legger ikke skjul på at det vil bli endringer i stallen, men har ennå ikke startet forhandlinger med spillerne.

- Mads Hansen, Christian Larrivée og Lars Løkken Østli har kontrakter som går videre, og nå begynner vi å prate med gutta om neste sesong, sier Rakstad-Larsen, som ikke ønsker å gå spesifikt inn på hvilke spillere klubben ønsker å beholde.

Stavanger Oilers i kveld

- Vi ønsker først å finne ut hvem som eventuelt ikke vil fortsette, slik at vi slipper å bruke tid på dem, sier Rakstad-Larsen.

Det er ny hockeyrunde i kveld når Petter Thoresens Oilers kommer til Hamar OL-Amfi. Det er den siste Dragons-kampen før OL-pausa.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00