• LÆRE AV FEIL: Dragons-trenger Aleksander Smirnov brukte noen timer på kampanalyse fredag. Han mener det er viktig å lære av feilene fra Oilers-kampen. FOTO: ARVE HOVELSTUEN BLYSTAD

Russeren satt i trenergarderoben og analyserte Stavanger-kampen da HA-sporten kom på besøk i Hamar OL-Amfi fredag formiddag.

Dragons-treneren liker ikke å tape, men han var rolig.Som han var rett etter kampen mot Stavanger Oilers torsdag kveld.

Stein for stein

Smirnov bruker husbygging som et bilde på hvordan han tenker med å bygge opp laget.

- Vi har et helt nytt lag, og det handler om å bygge stein for stein. Vi er inne i 1. etappen, vi bygger grunnmur. Så skal vi bygge huset ferdig etter hvert. Om ett år vil vi være enda bedre. Vi skal jobbe tålmodig og målbevisst, sier Aleksander Smirnov, som samtidig med «husbygging» er opptatt av at de skal forsøke å snu dette fortest mulig. Samtidig ser han viktigheten av å lære av det som skjedde torsdag kveld.- Jeg sov godt. Det er aldri noe problem. Det er alltid best å ta analysen dagen etter. Det er langt unna noen krise. Vi tapte en hockeykamp. Nå må vi opp igjen, reise oss. Gutta var veldig skuffet rett etter kampen. Det skal de være. Dette er konkurransemennesker, men vi må ikke deppe, sier russeren, og fortsetter:

Sluttspill-læring

- Jeg var rolig etter kampen. Nå handler det om at alle lærer av sine feil, og jobber for at feilene ikke gjentar seg. Jeg vil invitere inn noen gutter for å se på video før treninga lørdag. Det gjør vi jevnlig, også etter kamper som vi har vunnet.

Han mener det som skjedde torsdag er spesielt god læring for sluttspillet.- Sluttspillet er ikke langt unna, og det er ofte feil som avgjør sluttspillkamper. Torsdag utnyttet Stavanger våre feil. Vi mistet pucken i midtsonen og egen sone hele 22 ganger bare i 1. perioden. Det er veldig mye. Der må vi stramme opp. Vi tapte kampen i 1. perioden.- Jeg er veldig glad for at vi har flere rutinerte spillere i stallen. Gutter som Pål Johnsen og Mads Hansen vet hva dette dreier seg om, og de sier fra. De har autoritet, og det er bra at det ikke kun er trenerne som snakker i garderoben, sier Aleksander Smirnov.

Sparta neste

Søndag ettermiddag kommer Sparta til Hamar OL-Amfi.

- De slo Frisk og det er et godt lag. Vi er veldig revansjesugne. Nå handler det om å ha riktig innstilling, vi må være sultne. I tillegg må vi spille smart, ta riktige valg, og vise karakter. Det har vi gjort mange ganger tidligere denne sesongen, sier Aleksander Smirnov.