Etter tre seiere av tre mulige denne sesongen mot naborivalen, tapte Storhamar Dragons forrige kamp mot Lillehammer. I dag var de tilbake på tronen som storebror etter 4-1 mot rivalen.

Det var en tett og jevn kamp som vanlig når de to lagene møtes. Og det var til slutt hjemmelaget som kunne strekke hendene i været som seierherrer etter kampslutt. Etter to jevne perioder ledet Storhamar 2-1, men giret om i tredje og rykket i fra. Kampen endte til slutt 4-1.
Åpnet ballet
Nathan Martz åpnet ballet i Hamar OL-Amfi med en suser midt i den andre perioden. Kampens beste spiller Tommy Johansen viste seg fram halvveis i midtperioden med en trippelredning av de sjeldne, men måtte til slutt kapitulere da Alexander Reichenberg utliknet for bortelaget i spill fem mot fire. Rett før pause var Martz frampå igjen, denne gangen med en utsøkt målgivende pasning til Lars Erik Hesbråten som enkelt satte inn 2-1 til vertene.
I den siste perioden økte dragene ledelsen i overtall ved Lars Løkken Østli. Men det mest minneverdige fra dette mjøsderbyet skjedde med 1:34 igjen på klokka, da toppscoreren i GET- ligaen, Joakim Jensen førte pucken mot Lillehammers tomme bur. Han ble revet ned når han skulle avslutte, og etter lange diskusjoner ute på isen endte dommerne opp med å tildele Storhamar målet selv om pucken aldri krysset målstreken. En teknisk scoring endte altså seriespillets siste mjøsderby.
Storhamar vant kampen 4-1, og slo Lillehammer på innbyrdes oppgjør 4-1.
- Solide i tre perioder
Storhamar-trener Rune Gulliksen hadde en plan om å dominere kampen og gjøre en god match.
 - Jeg synes vi var solide i 3x20 minutter, sier Gulliksen som var fornøyd med Storhamars defensive spill og målvaktspillet til Tommy Johansen.
- Vi ønsker også å være gode defensivt, men kan ikke score på bestilling heller.
Hvem ønsker dere i kvarten?
- Det blir enten Sparta eller Lillehammer, og det er hipp som happ. Vi bruker ikke tid på det, for det ikke vi som har valget. Det er vi som blir valgt, sier Rune Gulliksen.

Slik gikk det i de andre kampene:
Stavanger Oilsers - Tønsberg 6-2
Vålerenga - Rosenborg 4-1
Stjernen Lørenskog 5-2
Frisk Asker - Sparta 1-2
 
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.