HAMAR (HA.no): Med seier kan Storhamar dra over 4.000 tilskuere til den andre semifinalen på hjemmebane torsdag. Det vil bety en halv million kroner til i omsetning i tillegg til den halve millionen fra første kamp søndag. Med to semifinaleseirer til, slik at Storhamar får en tredje semifinale hjemme, vil sannsynligvis den halve millionen i omsetning sprekke den riktige vegen for Storhamar.

Da vil semifinalene ha dratt inn drøye 1,6 millioner kroner i omsetning. Dette er tunge tall som er gull verdt for klubben akkurat nå.

Minst 750.000 på semien

Det bør utløse alvor og skjerping på Jordal Amfi i kveld.

Fra før har Storhamar dratt inn 500.000-600.000 på kvartfinalene med mellom 100.000 og 200.000 kroner i pluss sammenlignet med budsjett. Samlet betyr dette over to millioner kroner pluss i kassa.

Med tap i kveld, frykter daglig leder i Storhamar Dragons, Erik Kristiansen, at torsdagskampen hjemme, bare vil samle rundt 2.500 tilskuere. Da frykter Kristiansen, og andre i Storhamar-systemet, at omsetningen blir halvert. Likevel vil semifinalene ha tilført klubben hardt tiltrengte 750.000.

Millionen passert

Erik Kristiansen bekrefter tallene og sier at dette kun er opp til gutta selv.

– Vi har allerede passert millionen på sluttspillet, men det er fortsatt store summer å spille om. Jo mer vi tar inn på sluttspillet, jo bedre blir den økonomiske situasjonen i klubben. Men samtidig må jeg understreke at uansett kommer vi til å drive klubben med streng budsjettdisiplin i årene framover. Situasjonen vi har vært og er oppe i, skal vi ut av en gang for alle, sier Kristiansen, som understreker at det sportslige har bidratt så det har monnet med å komme til semifinalene.

Planlegger neste sesong

Arbeidet med å planlegge neste sesong er uansett i gang for fullt. Klubbens markedsarbeider fortsetter med sine bedriftsbesøk og rapporterer stor interesse for produktet Storhamar Dragons. Denne interessen vil neppe avta om klubben skulle klare å slå seg fram til en tredje semifinale på hjemmebane, for ikke å snakke om å gå helt til finale. Det siste er det ingen i Storhamar som nevner med navns nevnelse ennå. Med 0–2 i best av sju i semifinalen, er det et stykke fram.

– Vi må lære oss å krype før vi kan gå, sier Erik Kristiansen, men han tar imot alle gledelige overraskelser med takk.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.