En tidligere utleier av lokaler til klubbens administrasjon har meldt klubben inn til skifteretten som har berammet sak 18. februar. Skyldig beløp er ifølge daglig leder Erik Kristiansen i Storhamar Dragons, 90.000 kroner.
Kristiansen sier at dette beløpet vil bli betalt innen møtet i skifteretten.

Skylder Skatt Øst mye

Verre er det med gjelda til det offentlige. Klubben skylder Skatt Øst til sammen rundt 1,3 millioner kroner, som utgjør om lag halvparten av de 2,6 millionene klubben skylder sine kreditorer. HA-sporten vet at klubben også skylder Hamar Olympiske Anlegg 320.000 kroner. Denne summen er bekreftet av HOA-direktør Viggo Sundmoen.
Det er likevel Skatt Øst som er den store ulven i dette marerittet. Storhamar Dragons er inne i forhandlinger om en nedbetalingsløsning med Skatt Øst, og Erik Kristiansen har et lønnlig håp om å få dette til.

Trenger 500.000 raskt

- Hvis vi ikke klarer å gjøre opp våre forpliktelser overfor Skatt Øst, er det game over, men vi jobber som besatt for å få dette til, parallelt med å få til en nedbetalingsordning. Første bud her, er å skaffe 500.000 kroner som vi kan starte nedbetalingen av gjeld på arbeidsgiveravgift og merverdiavgift med. Disse pengene bør foreligge ganske raskt, eller innen rimelig tid, som vi er blitt fortalt. Skatt Øst er utålmodige.
- Gjelda til Skatt Øst er også den tyngste posten å håndtere, og vi har ikke noe valg dersom vi skal leve videre, men vi innser at det vil ta tid å få gjort opp hele beløpet vi skylder.

Ryddet unna mye

Storhamar Dragons har også ryddet unna flere inkassovarsler på vegen fram til i dag.
- Dette er krav som vi har fått ordnet opp i fortløpende, og vi er blitt kvitt mye gjeld i løpet av den tida vi har drevet med redningsaksjonen. Vi har langt færre kreditorer å forholde oss til, men fortsatt er situasjonen prekær med dårlig likviditet. Mye gjenstår og vi håper til slutt å komme i land med alt. Det betinger at vi ikke blir slått konkurs. Blir konkurs eneste løsningen, ryker alle som har penger til gode hos oss på en smell. Da vil alt bli nullet ut. Det er ingenting å hente i boet.
Storhamar mener nå å ha full oversikt over det de skylder:
- Ja, det har vi, selv om også dette kan være en krevende øvelse når vi betaler kontant for de varer og tjenester vi forbruker, samtidig som at vi prøver å betjene så mye som mulig av gammel gjeld, sier Erik Kristiansen, som karakteriserer prosessen han og Dragons er oppe i som heldøgns hodebrydderi.
- Det er både krevende og energitappende, legger han til.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.