Fra mandag er det full rulle mot en ny hockeysesong. Da samles nesten alle spillerne til en ukes barmarkstrening fram mot første istrening 1. august.
- Samtlige spillere, bortsett fra Lars Erik Hesbråten som skal avslutte et arbeidsforhold i Østfold, muligens Nathan Martz og en spiller til, er alle samlet mandag. Da starter forberedelsene for alvor, på en sesong der vi har som mål å avansere noen plasser i forhold til de to siste sesongene. Sjette og sjuendeplasser i serien, holder ikke lenger. Nå skal vi igjen være en klubb å regne med i norsk hockey, sier Michael Smithurst.

Godt besatt med løpere

Smithurst regner Hesbråten og Mads Hansen som to klare forsterkninger til kommende sesong.
- De to er klare forsterkninger og gjør at vi er godt forspent med løpere. Vi har 14 i alt. Det betyr at det blir konkurranse på trening om å få komme med på laget. I tillegg har våre unge spillere fått ett år på seg til å smake på det som kreves i eliteserien. Mitt høyeste ønske nå, er å få tak i en kvalitetsback. Det jobbes det med.
Men i en klubb uten penger er ikke det noen lett sak å løse:
- Rune Gulliksen og Sjur Rakstad Larsen er satt til å jobbe med saken, men som Rune Gulliksen sier: - Uten penger ingen spiller og klubben har ikke penger å skaffe spillere for. Vi går ikke i forhandlinger med spillere uten å ha pengene på bordet. Men håper at eksterne krefter kan bidra. Når vi skal ut og hente back, skal vi ha en som kan gå inn som nummer én eller to i klubben. Så langt har vi sondert markedet uten å ha konkretisert noe som helst, men vi leter videre i påvente av at økonomien kommer på plass, sier Gulliksen.

Kvalitet er viktigst

Det som bekymrer Gulliksen, er at markedet vanligvis skrumper inn en del etter 1. august.
- Hvor ser dere etter forsterkninger?
- Jeg kan garantere at han ikke er norsk. Trolig kommer vi til å se etter en transatlantisk spiller, en fra USA eller Canada, men er han god nok, kan han gjerne være fra Island for min del.
Per dags dato har Storhamar sju backer i stallen. Her er det Lars Løkken Østli, Jimmy Andersson og Andreas Øksnes som står for rutinen.
En ny, rutinert back, ville vært veldig verdifullt og stabiliserende for troppen. Det er viktig for oss å få på plass en rutinert spiller som vet hva som trengs og som de yngre kan se opp til. Med en back til får vi også større konkurranse om backplassene, sier Michael Smithurst.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00