Fredrik Lystad Jacobsen meldte forfall til Vålerenga-kampen i går på grunn av feber. Lars Løkken Østli og Joakim Jensen hang over doskåla før og under kampen.

Deretter måtte Andreas Øksnes forlate isen på Jordal med dundrende hodepine. Og nå kan Bryan Schmidt og Eirik Børresen ha fått føling med forkjølelse. Selv en av materialforvalterne følte seg i dårlig form, ifølge trener Michael Smithurst.

Ekstra vask

- Materialforvalterne våre er flinke til å holde det rent, men vi stengte garderoben i natt for å ta en ekstra vask. For sikkerhets skyld, sier Smithurst.

LES OGSÅ: 15 smittet av sjelden salmonellatype

Storhamar tar nå ingen sjanser, og frykter faren for dråpesmitte i hockeygarderoben. Selv fruktkurven på bordet er tømt og vasket.

- Det skal så lite til, påpeker treneren, som ikke har råd til noen sykdomsepidemi nå.

Med skurefille om natten

Materialforvalterne, blant andre Johnny Smeby møtte i OL-Amfi'n flere timer før jobb, og har vasket ned hele garderoben og alt av utstyr i natt.

- Det er ingen fare, og dette er ren rutine. Det er vanlig vasking av garderobe og utstyr, som alltid er en oppgave vi tar på alvor. Og jeg skal fortsette å mase på gutta om hygiene, som å bruke Antibac etter dobesøk, forteller Smeby, og drar fram et dusin vaskemidler som jevnlig brukes i renholdet.

Flytter trening

Garderoben holdes fortsatt stengt, og de som er friske nok vil trene fysisk på Espern mandag. Smithurst og resten av teamet vil nødig at spillerne mingler for tett akkurat i dag.

- Nytt i dag er at Schmidt og Børresen tror de kan ha en forkjølelse på gang. De føler seg slappe og har luftvegsproblematikk. Alle spillerne har fått beskjed om å rapportere til klubblege My Lystad gjennom dagen. Vi er vel i en tid på året nå, da det er viktig å ta litt ekstra vare på seg selv og immunforsvaret, og fôre på med ekstra vitaminer, slutter Smithurst.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.