At Tønsberg Vikings har søkt hockeyforbund et om å bli flyttet ned fra eliteserien til 1. divisjon, og sannsynligvis må fristille flere spillere, endrer ikke på det.

- Vi har knesatt et prinsipp for sesongen at vi skal ha tre femmere bestående av spillere som allerede har vært i klubben, pluss de nye vi har fått inn. I tillegg skal vi ha en ungdomsfemmer som fjerdefemmer. Vi mener det er riktig å gi NM-vinnere i U20 forrige sesong, en sjanse til å utvikle seg videre, framfor å hente inn spillere som kanskje er litt bedre enn de juniorene vi har. Det har vært jobbet godt i yngres avdeling og vi mener det er bedre at vi bidrar til å løfte de av juniorene som er interessert, videre på utviklingsstigen, sier Rune Gulliksen i Storhamar Dragons.

Pengene oppbrukt

Det er også en annen årsak til at det ikke blir hentet inn flere spillere utenfra:

- Vi har brukt opp de pengene vi hadde avsatt til dette. Budsjettet for nyanskaffelser er tomt. Nå kjører vi med stram budsjettstyring, sier Rune Gulliksen.

Gulliksen som trente Storhamar på slutten av sesongen i vår og som endte med semifinaleplass, og som trente Tønsberg i eliteserien for to år siden, var klar over situasjonen Tønsberg-klubben befant seg i, men han ante ikke at det var så ille som det nye styret har avdekket nå.

- Det betyr at det er to lag borte fra de lagene som var sportslig kvalifisert for å spille i eliteserien. Jeg synes det trist for Tønsberg Vikings og Rosenborg, men det er også trist for norsk hockey. Det viser at det har drevet alt for ambisiøst og at det har vært satset for hardt i forhold til forutsetningene. Kjedelig, sier Gulliksen og føler seg sikker på at Storhamar er inne på noe riktig med knallhard satsing på egne yngre spillere.

Veldig mye bra i yngres

- Vi har et knippe spillere fra fjorårets U20-lag som jeg mener kan nå langt dersom de er villige til å legge ned den innsatsen som må til. Foreløpig ser vi på 96-årgangen, men det er flere lovende emner også i 1997-årgangen som kan gjøre at Storhamar langt på veg kan bli selvforsynt med spillere de kommende årene. Poenget nå, må være å bygge opp disse spillerne til å bli såpass gode at de kan avløse veteranene i dagens A-stall når den tiden kommer. Det er i alle fall det vi tar sikte på den linja vi har lagt oss på. Av den grunn har vi også valgt bort å kjøre tryout (kamper der nye spillere får vise seg fram), sier Rune Gulliksen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.