Nå har klubben sendt ut purrebrev til kjøpere som har bestilt aksjer, men ikke betalt. Til sammen dreier dette seg om en sum på rundt 500.000 kroner.

Med disse utestående fordringene, har Storhamars redningsaksjon per nå, innbrakt noe over 1,9 millioner kroner samlet.

I tillegg vil noen av samarbeidspartnerne få purrebrev. Dette er en litt mer omstendelig prosess, i og med at kjøp av varer og tjenester må avregnes mot sponsorbeløpets størrelse.

Anstrengt likviditet

Innkomne bidrag fra aksjesalget var per 17. desember 2013 på 838.000 kroner. Siden den gangen har det ikke skjedd veldig mye på den fronten.

- Vi er kjempegodt fornøyd med responsen, mottakelsen og bidragene, sier daglig leder i Dragons, Erik Kristiansen.

Han skulle likevel gjerne sett at alle pengene klubben har utestående hadde vært inne på konto.

- Dette har noe med vår likvide situasjon å gjøre. Likviditeten er fortsatt meget anstrengt. Vi betaler alle uttak på varer og tjenester på forskudd, noe som tar tid og krefter jeg kunne brukt på andre ting. Hverdagen min består stort sett av å forhandle med kreditorer, fortsetter Kristiansen.

Mandag er det møte med Skatt Øst for å komme til en ordning på hvordan klubben skal løse sine forpliktelser mot det offentlige.

Drift i pluss

En trøst er det at driften av Storhamar Dragons gikk mellom 200.000 og 300.000 kroner i pluss for desember.

I tillegg til aksjene som skal purres, skal det også faktureres medlemskontingenter for rundt 70.000 kroner. For 2013 er det en restanse på medlemskontingenter på 35.000 og nye kontingenter for 7.400 kroner. Etter dagens medlemstall skal det faktureres for 138.000 kroner for medlemskap for 2014. Her er det en restanse på 6.900 kroner som ennå ikke er fakturert. For ufakturerte aksjer er summen 62.592 kroner.

- Det blir gode penger å få inn, men disse summene river uansett ikke skinnet av pølsa. De 3,4 millionene vi burde hatt inn for å komme unna hockeyforbundets sanksjoner, er vi ikke i nærheten av, sier Erik Kristiansen.

Hvilke tall Dragons har rapportert til hockeyforbundet, sier ikke Kristiansen noe om. Den daglige driften er ikke problemet. Nå er det gammel gjeld som tynger. Og ikke innbetalt aksjekapital.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.