HAMAR (HA): Å gi opp kampen for å overleve er likevel ikke tema for daglig leder Erik Kristiansen.

- Vi jobber for fullt og har klart for oss hva vi må gjøre for å komme over kneika. Noen innsparinger er allerede gjort, sier Kristiansen.

Overfor HA-sporten innrømmet han i går at høsten 2013 ikke ble så god som først antatt, men han mener hovedproblemet er at klubben ikke har klart omstillingen med å skaffe seg et høyere inntektsgrunnlag. I altfor lang tid har klubben gått med minus i måned etter måned. Derfor iverksettes det nå en rekke tiltak for å hindre at klubben styrer videre mot konkurs:

Tiltakene

 • Det er inngått nedbetalingsplan med Skatt Øst med hensyn til merverdiavgift og arbeidsgiveravgift. Det er gjort lignende avtaler med flere andre kreditorer også.
 • Klubben skal spare 800.000 kroner i året på diverse andre poster.
 • Det spares et betydelig beløp på trenerlønninger siden Michael Smithurst og Jonas Norgren trakk seg.
 • Billigere spillerstall neste år er høyaktuelt.
 • Selge hallnavnet.
 • Selge resten av aksjene som moderselskapet har frigitt. Det dreier seg om aksjer for halvannen million kroner.
 • Fortsette med medlemsverving.
 • Sette i gang andre inntektsbringende tiltak.
 • Innføre nye og mer presise regnskapsrutiner.

Må ha fra to til fem år

- Vi er i en vanskelig situasjon, men vi ser fortsatt optimistisk på å klare oss over kneika. Det vil likevel ta fra to til fem år å få gjenreist klubben, slik at vi er gjeldfrie og kan etablere et bærekraftig driftsgrunnlag, sier Erik Kristiansen som er veldig glad for at klubbens markedsmedarbeider Svein Skarpmo er godt i gang med nytegning av sponsorer.

Skarpmo meddelte til HA-sporten for en ukes tid siden at responsen var positiv rundt Storhamar til tross for mange dårlige nyheter.

Må to millioner høyere

- Så sent som i mandag var det en ny sponsor som ringte og ga beskjed om at han ville være med på lasset. Slikt er moro å høre, sier Skarpmo, som er i gang fem måneder tidligere enn Dragons var i fjor med å komme seg ut til sponsorer.

Erik Kristiansen har regnet ut at klubben må to millioner kroner høyere på inntektssiden for å komme i mål. I tillegg må de gå løs på utgiftssiden med kjøttøks.

- Vi ble reddet i første omgang av redningsaksjonen vi satte i gang. Uten den hadde vi slitt veldig med å holde hodet over vann.

- Jeg vil si det så sterkt som at uten den, hadde det vært natta og mørkt, men det ligger fortsatt et stort uforløst potensial i både aksjesalg og medlemsverving. Disse kampanjene vil fortsette i det nye året, sier Kristiansen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.