STAVANGER: Storhamar ble et bitte lite nummer for små mot de regjerende norgesmesterne lørdag, men forskjellen på lagene var ikke større enn at det er helt åpent neste gang de møtes i Hamar.
Så jevnt vil det være denne sesongen.
Alle lag kan slå alle.
Det betyr at de som jobber hardest, vil få poengene i de jevne kampene.
Det kan være en fordel for Storhamar, som av mange blir tippet som de sjette beste laget i serien - til og med bak Lillehammer.
Litt mye syting
Jeg tror uansett det tipset er i overkant negativt. Storhamar har sett brukbare ut i treningskampene. Og trener Peter Johansson har virket offensiv.
Det er bra.
Storhamar trenger en slik type til å lede laget. Det har vært litt for mye syting over dårlig råd og at klubben har måttet satse på egne unge spillere - den såkalte ungdomslinja.
Det har ikke vært noen bevisst surving fra Storhamars side, men det er blitt litt slik likevel. Og jeg oppfatter at noen også har brukt det som en unnskyldning når resultatene ikke har gått rett vei.
Det er helt klart at Storhamar slipper til flere egne unge spillere nå enn for ti år siden, men de siste årene har det blitt litt grått også.
Trengte Larrivée
Derfor var det et riktig - og helt nødvendig - grep å hente Christian Larrivée tilbake til klubben. Storhamar trenger en stjerne som kan gå foran. En som kan gjøre de spektakulære tingene innimellom, slik at publikum får noe å snakke om. Og slik at unggutta som jobber og gjør så godt de kan, får litt mindre press på seg.
Samtidig vil Larrivée være et forbilde i garderoben.
Ikke bare er han best på laget, men han er den hyggeligste og høfligste også.
Det er strålende ungdomspolitikk når den beste spilleren på laget også er Mr. Nice-guy.
Offensiv hockey
Spillemessig framstår også Storhamar litt mer spennende. Peter Johansson står for en offensiv og morsom hockey. Kvaliteten utover sesongen vil avgjøre hvor morsomt det blir å følge dragene denne sesongen, men uansett synes jeg klubbledelsen skal ha for at de vil gi publikum noe mer enn bare ei sunn ungdomslinja.
Behovet etter noe mer var nemlig skrikende.
Det var bare ingen som turde si det høyt.
Likevel vil Storhamar, som resten av lagene i GET-ligaen, ha utfordringer med å få folk på kampene. Noen Larrivée-finter ekstra gjør det litt lettere å komme seg ut av sofaen.
Men fortsatt vil nok kjernen ligge på 1500-1700 tilskuere.
For folk som fortsatt er usikre på hva Storhamar står for, kan det være greit å vite at laget trolig er styrket på keeperplassen. Trevor Koenig vil nok jevnt over være minst like god som Ruben Smith, mens Robert Hestmann også er veldig solid.
I tillegg blir det spennende å følge utviklingen til ungguttene som får sjansen. Lørdag sto Andreas Øksnes (19) virkelig fram. Han var solid i backspillet sitt. Og da Martin Strandfeldt helt unødvendig slo borti Koenig som hadde pucken under kontroll, var Øksnes sheriff med største selvfølge og tok for seg så det holdt.
I sum er det så mye positivt at Storhamar kan snakke litt mindre om ungdomslinja og litt mer om resultater igjen.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.