(Sparta - Storhamar 2-5)

Storhamar sikret seg den viktige 2. plassen etter å ha beseiret medaljekonkurrent Sparta tirsdag kveld.

Dragons lå under midtveis i andre periode, men kriget kampen tilbake i sitt spor. 

Joakim Jensen var igjen sentral for bortelaget, og Oslo-gutten scoret to viktige mål da kampen vippet i tredje periode. 

- Det er deilig å vinne sånne matcher. Jeg synes vi gjennomfører kampen på en veldig solid måte, sier måltyven.

Jensen har spilt i Storhamar siden sommeren 2008, men aldri vært med på å ta medalje i serien.

- Det er utrolig at vi har klart å få medalje. Jeg husker hvordan ting var i sommer. Vi signerte nye kontrakter, men fikk også beskjed om at laget kunne bli lagt ned når som helst. Det var to lange måneder, men vi hadde hele tiden håp om å kunne stille lag. Det står respekt av alle som ble igjen. 

Oslo-gutten er fornøyd med at Storhamar får hjemmebane fordel i både kvart- og semifinale.

- Jeg er selvfølgelig fornøyd med å få en sølvmedalje på peishylla, men det er hjemmebanefordelen som er viktigst, avslutter Jensen.

Moffat-scoring

Storhamar ledet 1-0 etter første periode.

Sparta åpnet kampen i høyt tempo og satte Storhamar under hardt press. 

Men det var Storhamar som skulle få den første scoringen. Luke Moffatt fikk pucken på rødlinja, satte fart og kom inn fra siden. Han prøvde å finne Jacob Berglund på motsatt stolpe, men pasningen gikk via kølla til Marius Hagberg og mellom beina til tidligere Storhamar-keeper Tommy Johansen.

Perioden bølget fram og tilbake i høyt tempo. Den største sjansen fikk Henrik Malmström i overtallsspill, men Andrew Engelage var våken på stolpen og reddet.  

Perioden var preget av mange utvisninger og tøft spill. 

snudde

Den andre perioden snudde i løpet av 52 sekunder. 

Dion Knelsen styrte inn et godt skudd fra Patrik Eklund i overtall, før David Hallström la på til 2-1 da han satte inn sin egen retur på en overgang.

Storhamar skapte flere store sjanser, men pucken ville ikke inn. 

Etter 36:40 fikk Storhamar sin utlikning. Erik de la Rose fant backkompis Patrik Bäärnhielm på blålinja, som tok imot og sendte pucken opp i nærmeste kryss. Skuddet var hardt, men Johansen hadde fri sikt og burde kanskje forhindret scoringen.

storhamar ville mest

Joakim Jensen ga Storhamar den viktige 2-3-scoringen da han luktet først på en retur fra Eirik Skadsdammen.

Like Etterpå doblet samme mann ledelsen. Christian Larrivée fant måltyven med en kirurgisk pasning fra bak mål. Jensen tok imot pucken og sendte den opp i nærmeste kryss. 

Sparta-trener Mikael Kvärnstrøm valgte i sluttminuttene å ta ut Tommy Johansen til fordel for en ekstra utespiller. Men det var Storhamar som fikk den siste scoringen da Luke Moffatt satte inn pucken etter et mislykket skuddforsøk fra Linus Johansson.

Storhamar stilte følgende lag: 

Målvakt: Andrew Engelage (Daniel Jørgensen) 

1. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Lars Løkken Østli - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen

2. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Luke Moffatt, Jacob Berglund, Linus Johansson

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Jimmy Andersson - Ole Petter Øvergaard, Pål Johnsen, Martin Gran

4. løperrekke: Vetle Lindstad, Jørgen Langdalen, Simen Sveen

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.