Advokat Johannes Høy er en av flere som bistår Storhamar Dragons i økonomijobben.
- Dette er et prioritert krav og derfor ikke forskjellsbehandling. Dette er tillatt etter konkursloven. Får Skatt Øst oppgjør i rimelig tid før oppsatte møte, trekker de konkursbegjæringen. Det har jeg fortalt Storhamar, sier Johannes Høy.
370.000 kroner
Etter det HA-sporten erfarer er kravet på om lag 370.000 kroner og gjelder merverdiavgift.
- Dette er betalt, og da fikk vi konkursbegjæringen ut av verden. Dette er et prioritert krav, sier styreleder i Storhamar Dragons, Erik Kristiansen.
Advokat Høy har ikke fått svar fra alle kreditorene ennå.
- Vi mangler svar fra rundt 70 kreditorer. Vi jobber med å vaske lista, slik at vi får en fullstendig oversikt. Vi håper å ha en oversikt så fort som mulig, så vi kan være mer konkrete opp mot kreditorene, og komme med et forslag til akkordløsning, sier Johannes Høy, som er avhengig av å få med seg alle for å få til en løsning.
Det er ingen tvil om at økonomi fortsatt er førsteprioritet for Erik Kristiansen & co.
- Vi jobber med å få gjeldssaneringen på plass, og håper å ha det i orden i løpet av januar.
Anstrengt likviditet
Han forteller videre at likviditeten naturlig nok er anstrengt.
- Vi får betalt ut lønn. Pengene fra kommunen var viktige, og det er midler på veg inn. Det er snakk om treningsavgift og sponsorer. Würth-avtalen ligger også klar.
Der må Dragons vente på at kommunen får gjort en juridisk og prinsipiell vurdering.
- Jeg håper det kommer noe der så fort som mulig, sier Kristiansen, som er optimist i forhold til å lande denne avtalen, som gjelder navneskifte på Hamar OL-Amfi.
Til slutt er det styret i Hamar Olympiske Anlegg som skal ta stilling til det kommunen kommer fram til.
Etter det HA-sporten erfarer havner underskuddet i Storhamar på mellom 2,5 og tre millioner.
- Vi er helt avhengig av gjeldssaneringen, for å kunne styre mot et nullresultat for 2012, som er målet, sier Kristiansen.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.