Man ladet opp til tett mjøsderby i kvartfinalerundens førstekamp i OL-amfi. Men Storhamar Dragons vant første dropp, så seg aldri tilbake, og lagde isshow for hjemmefansen i en god, gemmeldags overkjøring av rivalene fra Oppland. Etter kampslutt var tremålscorer Andreas Grøndahl godt fornøyd:

- Det er alltid godt å slå Lillehammer. I dag var vi gode, spesielt fikk vi det virkelig til i overtallspill, og vi var veldig klare for kampen.

Og gode i overtallsspill var Storhamar virkelig i dag, understreket av tre overtallsscoringer i første periode.

Kampen pangåpnet nemlig for hjemmelaget. Storhamar var aggressive og offensive, og etter ett minutt kom hjemmelaget til første farlige skudd for dagen.

Og flere skulle det bli. I overtall, etter 09.42, ble Christian Larrivée tildelt gullhjelmen etter å ha ført dragene fra Hamar Vest opp i ledelsen etter flere skudd og returer fra Lillehammer-keeper Boutin.

Mats Mostue og Joakim Jensen scoret begge for de gule og blå i siste halvdel av første periode, og til pause nummer én, sto det 3-0 på måltavla.

I hvilen gikk spekulasjonene: Ville Storhamar komme ut på isen med ledelsen i bakhodet, og bli fornøyde og passive?

Det spørsmålet besvarte Hamar-laget raskt, foran 2872 fremmøtte i OL-amfi. I kampens 27. minutt la Johan Rasmtedt på til 4-0, før Christian Larrivée gjorde Dragons' femte, med sin andre nettkjenning for dagen. Storhamar var best i alle faser av spillet, og Lillehammer ble statister. Kun 15 sekunder etter Larrivées 5-0-scoring, løftet Martin Blakseth Huse inn det sjette for vertene.

Tredje periode åpnet på verst tenkelige vis for et allerede demoralisert Lillehammer-lag. Etter kun 1.07 av perioden la Andreas Grøndahl på til 7-0, og Lillehammers redusering til 7-1 snaut ti minutter ut i omgangen ble fattig trøst. I kampens 55. minutt, mot et desperasjonspreget Lillehammer-lag med tre utviste, presset Dragons tungt, før Hesbråten kom til skudd, og pucken gikk via stolpen og keeper Johanssons rygg, og i mål.

Minutter før slutt, akkompagnert av stående applaus fra nesten 3000 særs godt fornøyde Dragons-fan, kunne Andreas Grøndahl fastsette sluttresultatet til 9-1.

Det ble aldri noen jevn åpningskamp i sluttspillet. Storhamar var best i ett og alt. De var effektive i overtall, solide bakover i undertall, og satte en skikkelig stikker i forskremte mjøsrivaler før den neste kvartfinalekampen på Lillehammer fredag halv sju. 

- Vi er forberedt på at det kan bli en helt annerledes kamp på Lillehammer fredag, avslutter Andreas Grøndahl, som selvfølgelig - i likhet med resten av Storhamar - har stor tro på semifinaleplass etter å ha åpnet med 9-1-triumf mot rivalen.

 

 

  

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.