Hamar
Joakim Jensen er delt toppscorer (7), Nathan Martz har flest målgivende (11) og sammen er de beste poengplukkere i eliteserien med Dan Kissel fra Stavanger.
Eirik Skadsdammen er på delt førsteplass på matchavgjørende mål (2), Jensen og Eirik Børresen på delt tredjeplass i effektivitet. De scorer på hvert tredje skudd de har så langt.
Legg til at Storhamar har nest flest tilskuere med 2.778, at de er nummer to på lista over lag som pådrar seg færrest utvisningsminutter bak Tønsberg, og sammen med Sparta det eneste laget som ikke har avgitt poeng på hjemmebane.
Tommy Johansen er den tredje beste målvakten i eliteserien, med en redningsprosent på 91,6 denne sesongen.
Han stopper imidlertid ikke mange skudd i forhold til Rosenborg-målvakt Brady Hjelle, som har hatt det mest travelt av alle burvokterne denne sesongen. Mens Johansen har reddet 141 ganger på sine seks kamper, har Hjelle stoppet 291 pucker. Over 36 i snitt pr. kamp med andre ord.
Storhamar er for øvrig «dårlige» på å ha en spiller som skyter ekstremt mye, i den grad det er en dårlig egenskap. Hvem tror du har skutt flest ganger på åtte kamper?
Svaret er Lars Erik Hesbråten, som har avfyrt 26 skudd og scoret på to. Dan Kissel har skutt 48 ganger denne sesongen, med en kamp mer. Hesbråten må med andre ord skyte 22 ganger mot Rosenborg i Leangen Ishall søndag, for å utligne forskjellen ...
Michael Smithurst topper laget litt mot trønderne søndag.
- Planen var at fjerderekka med unggutter skulle få mye spilletid mot Tønsberg, men slik kampen utviklet seg, ble det ikke åpning for det. Mot Rosenborg har vi nok kanskje med litt færre og kjører mer med de beste, sier Smithurst.
Han berømmer Tønsberg for jobben de gjorde i Hamar torsdag.
- Det er ikke så lett å trenge gjennom slike forsvar, men vi var godt fornøyd med at vi tok tre poeng, det var det viktigste. Vi skulle bruke backene mye offensivt, men det klarte vi ikke å omsette i praksis på isen, og det ble veldig trangt høyt i offensiv sone.
I Leangen Ishall regner han med at hjemmelaget vil trykke på.
- Det betyr at vi må løse det defensive først, ligge tett fra start, og utnytte sjansene vi får til å sette fart. Tempoet er noe av vår styrke denne sesongen.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.