HAMAR: Et hockeylag består både av målscorere og grovarbeidere. Eirik Skadsdammen er begge deler, med ti nettkjenninger så langt og en jobb som trener Michael Smithurst setter pris på. 30-åringen har åpnet sesongen sterkt.

Dekket skudd

- Eirik er dønn ærlig. Det beste eksempelet er fra kampen mot Frisk Asker, der vi ledet 6-1 og mistet pucken dypt i Frisks egen sone. Eirik backchecket enormt og var tilbake og dekket skudd i egen sone. På 6-1, sier Storhamar-treneren imponert.
Tirsdag dekket Skadsdammen et skudd som traff ham bak venstre øre. Etter en tur i garderoben var han tilbake på isen og kriget.

Skal gå foran

Smithurst er opptatt av at de etablerte spillerne skal gå foran unggutta på isen, og vise med handlinger og være et eksempel.
- Vi har flere spillere som gjør en utrolig jobb. Skadsdammen, Eirik Børresen, Fredrik Lystad Jacobsen og Trygve Hillestad er noen. Når en kaster seg og dekker skudd, smitter det over på de andre, og derfor er den jobben som Skadsdammen gjør, så utrolig viktig.

Orker mer

Før forrige sesong kollapset Skasdammen, og lå på sjukehus i ei uke av sesongoppkjøringen. I mai opererte han inn en hjerteregistrator.
Selv om han mener det ikke påvirket ham forrige sesong, framstår han langt bedre i høst.
- Jeg føler at jeg har hatt en god start på sesongen. Kroppen er bra og orker mye, og jeg har fått mye spilletid. Det er viktig for meg. Jeg blir nesten bedre og bedre jo mer jeg spiller, smiler 30-åringen.

- Kan vinne mot Stavanger

Med seieren mot Sparta tirsdag fikk Storhamar og toppscoreren en god start på en tøff toukers-periode.
Allerede i kveld kommer den suveren serielederen Stavanger på besøk. Siddisene har vunnet de to første mot dragene - med til sammen 11-3.
- Hvis vi spiller like disiplinert og sterkt som mot Sparta, har vi en god sjanse til å vinne på hjemmebane. De har et veldig sterkt lag, men det handler om det vi presterer. Lillehammer klarte å slå dem, og da skal vi også ha muligheter, fastslår Skadsdammen, som 11. oktober ble pappa for første gang.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00