Slik er det blitt i Hamar. Alle vil være på lag med hockeyheltene til Storhamar.

500 personer har meldt ifra på Facebook at de vil møte opp sesongens første istrening. Da kommer det i hvert fall over 1.000. Ja, kanskje 1.500 hvis vi bruker tre-gangeren som er vanlig på kamper. 1.500 likerklikk på Storhamars side, så kommer det gjerne 4.500 på kampene.

Og du bør klikke, altså.

For nå er du egentlig utenfor hvis du ikke liker hockey. Jeg kjenner snart ingen som ikke bryr seg om hockey.

Jeg har vel bare en kompis som har vært helt uinteressert, men selv han har sagt han skal på kamp til høsten.

Stolte bønder

Så hva er det som har skjedd da?

Hvorfor denne massesugesjonen? Hva er det med Storhamar Hockey som gjør at vi bare må like dem?

Og hva var det som gjorde at flere tusen mennesker møtte opp på torget midt på natta etter at laget faktisk hadde tapt den siste kampen mot Stavanger?

Det har veldig mye med stolthet å gjøre. Og så er det så mange som har tatt del i den snuoperasjonen som startet i fjor sommer.

Dugnadsånden som ble skapt - og som må være unik i norsk idrett for et idrettslag som nesten tok livet av seg selv - førte til at alle ville vise at de var med på oppturen når resultatene også kom i kamp etter kamp.

Mot alle odds.

For alle så at denne gjengen faktisk gjorde det umulige mulig.

Og da de dro det helt til finalen, samtidig som klubben slettet million på million i gjeld, var alle vinnere uansett.

Litt bråkjekke

Jeg kan godt forstå det hvis noen fra andre byer og lag synes Hamar-folk er blitt litt cocky. For Eirik Skadsdammen sa nok det mange tenker her akkurat nå:

– Jeg går for bøtta!.

Det hadde kanskje vært lurt med en litt rundere og mykere inngang, men vi er godt oppi skoa og litt frampå nå. Vi kan liksom ikke få sommeren unna fort nok, slik at vi kan komme i gang med alvoret.

Heldigvis har vi Champions Hockey League som kommer allerede i august. Det blir nesten som å ta desserten først. Ren fløte. Det er bare tøys å spørre om folk er klare for det.

Alle i Norges hockeyby nummer én er glassklare.

Godt forberedt

Men det er ikke bare denne hockeyfeberen som holder oss varme i en ellers trist sommer.

Storhmar er også bedre forberedt før en sesong enn jeg kan huske de har vært noen gang.

Sju uker med fellestrening tidlig på sommeren har vel aldri skjedd før. Og med alle de nye på plass allerede, får Smirnov god tid til å bli kjent med laget sitt og smøre det akkurat slik han vil.

Ni nysigneringer er også kolossalt offensivt. Og de er spennende alle som en.

Vi kan ikke komme oss unna at det ser vanvittig spennende ut for Storhamars del.

Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at Stavanger må opp et hakk for å forsvare NM-gullet sitt, så er det selvsagt mulig at de likevel klarer akkurat det.

Men Storhamaar blir å regne med. Det kan jeg nesten garantere nå.

Den lille usikkerheten som ligger i at keeperhelten Andrew Engelage har forsvunnet, tror jeg den nye keeperduoen er klare for å svare på.

Så er det fortsatt litt sprøtt å tenke på at det kommer over 1.000 mennesker på dagens trening.

Det er galskap.

Men vi liker det.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.