HAMAR: For øyeblikket står Knut Henrik Spets uten kontrakt. Han bekrefter at han har vært i samtaler med Storhamar, men at han har sagt nei til det første kontraktsforslaget.

- Det første tilbudet var for dårlig økonomisk. Men vi skal snakke sammen igjen over helga, sier Spets til HA-sporten.
Trønderen røper at det nå er mest sannsynlig at han havner i Storhamar, hvis han ikke blir på Jordal.
- Jeg snakker med Vålerenga også. Det har vært noen henvendelser fra utlandet, men jeg føler meg litt ferdig med det. Skal jeg dra ut igjen, må det dukke opp noe skikkelig bra. Storhamar er et bra alternativ, og det kan godt hende jeg spiller der neste sesong. Jeg synes også ungdomslinja gjør det enda mer aktuelt, sier Spets.

Står uten målvakter
Torbjørn Orskaug bekrefter at Spets er en mann som passer inn i hans planer.

- En veldig fin fyr og en god spiller. Han var god sist han var i Storhamar, men er i mine øyne enda bedre nå. Vi får se hva det blir til, han er i tenkeboksen, sier Torbjørn Orskaug.
Etter at Jonas Norgren bestemte seg for å legge opp og ta fatt på en trenerkarriere, står Storhamar i øyeblikket uten målvakter, ettersom Ruben Smith har gitt uttrykk for at han ønsker seg utenlands.

Snakker med Björklöven
I går var han og hentet sofa og tv med på flyttelasset hjem til Stavanger.

- Kontrakten min har gått ut, så planen var uansett å bo hjemme i sommer, sier Ruben Smith til HA-sporten.
Han har vært i kontakt med en klubb i den svenske eliteserien, men som han sier; det ble ikke noe ut av det.
Dermed står han igjen med Björklöven fra Allsvenskan som heteste alternativ.
- Forhåpentlig skjer det noe i løpet av en ukes tid. Jeg har fått positive tilbakemeldinger derfra, men foreløpig er ingen ting avklart. De har gitt meg signaler om at de ønsker å satse, og Umeå virker som en fin by å bo i, sier Ruben Smith.

Ett av tre alternativer
Björklöven satser med ny sportssjef, trener og målvaktstrener. Klubbens nye sportssjef, finske Arto Sirviö forteller at de vil bestemme seg rett i etterkant av VM, altså mandag eller tirsdag.

- Vi har bra koll på Ruben, gjennom en kontakt i Norge. Han er med i kampen, akkurat som to-tre andre målvakter. Vi har to ledige plasser, men skal sannsynligvis bare fylle en av dem med en utenfra. Mange norske utespillere har gjort det bra i Sverige, hvorfor kan ikke en keeper gjøre det også, sier Sirviö til HA-sporten.

- Ruben må forte seg
Smith har ikke fått noen frist av Storhamar, men Torbjørn Orskaug sier at dersom han vil fortsette i klubben, må han forte seg.

- Fra og med i dag (i går) intensiverer vi keeperjakten, ettersom vi står uten målvakter. Fortsatt har vi Ruben høyest opp på lista, men da må han i tilfelle forte seg med å si fra, sier Orskaug, som understreker at årets modell kommer til å se litt annerledes ut enn fjorårets.
- Vi har ikke råd til å ha to så gode keepere som i fjor. Vi tenker å ha en dyktig målvakt som uttalt førstekeeper, og finne en ung læregutt som kan ta steget opp som førstekeeper på sikt.
Som HA-sporten har skrevet før, er Mathias Gundersen en av kandidatene.
- Jeg har registrert at han ikke var en del av stallen Stjernen presenterte. Jeg har gjort en henvendelse til ham og forhørt meg om hans status. Det er en interessant spiller, men å kalle ham aktuell, er å foregripe situasjonen litt. Det er jo først i dag vi virkelig har startet keeperjakten, sier Torbjørn Orskaug.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00