Hamar
Ikke mange investeringsrådgivere vil anbefale aksjekjøp idretten. Mens det å investere i aksjer i næringslivet alltid er en risikosport, er aksjekjøp i sport nesten alltid en dårlig økonomisk investering.

- Ikke drivkraften

- Jeg tror ikke drivkraften er å tjene penger når du investerer i idrett. Det er venner av Storhamar som kjøper aksjer og støtter klubben. Historien viser at idretten har en tendens til å bruke litt mer penger enn de har, og du må vel opp på store selskaper som Manchester United-nivå for å tjene penger på aksjene, spøker David A. Syversen, daglig leder i Hamar Energi Holding, og tidligere leder for Actas kontor i Hamar, som han bygget opp.

0,005 prosent

Storhamar Dragons AS består i dag av 484.000 aksjer. Selskapet skal nå selge ut inntil 121.000 aksjer i første omgang, en fjerdedel. På sikt ser hockeyklubben for seg å selge seg ned til 51 prosent.
I aksjetegningen har klubben satt 25 aksjer som et minimum. Det tilsvarer 0,005 prosent. Med andre ord blir du ikke majoritetseier.
Mange børsnoterte selskap i Norge i dag består imidlertid av mange små eiere. Det gir en større sjanser for å selge og kjøpe aksjer, men litt utfordringer med å skape en tydelig forretningsmodell i forhold til hva aksjekjøperne vil med eierskapet.
- Alle som kjøper minimumspakken vil få stemmerett på generalforsamlingen, og slik sett blir vi mer demokratiske. Så er det opptil hver enkelt kjøper om de vil møte opp en og en, eller organisere seg sammen med andre, for å få mer innflytelse, sier daglig leder Erik Kristiansen.
Storhamar Dragons lokker med lokalt eierskap, og kjøper du minimum 500 aksjer (12.000 kr), får du med et sesongkort i tre år. Kjøper du mellom 1000 og 2000 aksjer (fra 24.000 kr) får du to sesongkort i samme tidsrom, og kjøper du mer enn 2000 aksjer (fra 48.000 kr) får du et stykk VIP-kort i tre år.
I forhold til prisen på sesongkortene er det med andre ord ikke lenger en veldig dårlig investering. For fra 12.000 kroner får du sesongkort til en verdi av drøyt 8.000 kroner med dagens priser.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.