Det å få Champions Hockey League (CHL) inn i kalenderen var nytt for alle.

Også for trener Smirnov.

CHL startet allerede 20. august, og den siste kampen mot TPS Turku ble spilt 10. november.

– CHL var nytt for meg og det var nytt for spillerne. Vi måtte omstille oss kjapt fra seriekamp til CHL-kamp, og omvendt. Det var kort tid mellom slagene en lang periode. Det ble også en del reising som tappet energi. Jeg har tenkt mye på dette. Kanskje ble det for mye CHL-fokus, sier Smirnov.

Tøffe fire måneder

– Ble det for stor belastning?

– Ja, det ble nok litt for stor belastning. CHL var en grunn. Vi hadde også en del sjukdom og skader i troppen over en lang periode.

Smirnov forteller om utfordrende fire måneder.

– I august og september var formen bra. I slutten av oktober gikk det litt ned. Det er normalt fysiologisk. I november ble det to kamper i CHL, da formen normalt er på veg opp igjen. Det var snakk om fire måneder uten noe særlig pause. Det ble for lite tid til restitusjon og fysisk trening. Den største utfordringen har vært den fysiske formen. Nå er det normal treningshverdag, og jeg har merket bedring i det siste. Jeg er 100 prosent sikker på at ting vil bedre seg framover. Nå kommer det også en seriepause, som vi skal bruke godt. Det blir en miks mellom kvalitetstrening og lading av batteriene, sier Smirnov.

Mistet mye trening

Scott Hotham ble den utlendingen som sto over mot Frisk Asker. Det samme skjer i kveld mot Stavanger.

– Det er sportslige vurderinger. Scott var god og pigg i starten av sesongen, men han har slitt litt etter at han kom tilbake fra kneskaden. Det gikk om lag tre uker uten at han fikk trent så mye. Det gikk bra i tre-fire kamper etterpå, men han har slitt etter det. Det har vært et tett kampprogram. Jeg har snakket med ham, og nå trener Scott ekstra både med skøytetrening og fysisk trening. Etter lørdagens kamp får vi en pause, og vi håper og tror på stigning, sier Storhamar-trener Aleksander Smirnov.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.