HAMAR: Det var forrige søndag Tore Tomter trakk seg, drøye 14 dager før årsmøtet. Han ville ikke uttale seg i saken før etter onsdagens styremøte, hvor både klubb og AS var representert.

- Gikk for sakte

I går møtte HA-sporten den avgåtte styrelederen, som skjønner at mange lurer på hva som ligger bak avgjørelsen hans.
- Det var uenigheter om strategiske vegvalg, og totalen av uenigheter var avgjørende for mitt valg. Tiltakene jeg mente var nødvendige, gikk det for sakte med.
Etter det HA-sporten erfarer handler mye av det om økonomi og disponeringer. Storhamar startet en tøff snuoperasjon i 2009, hvor de gikk tre millioner kroner i minus.

Vil ikke ha mediedebatt

- Jeg klarte ikke å gjennomføre jobben min som styreleder, og jeg kan ikke sette meg sjøl foran jobben jeg skal utføre. Derfor fant jeg ut at nok var nok.
- Hvorfor ville du ikke si noe før?
- Jeg hadde ikke noe ønske om å gjøre strategiske valg i klubben til en debatt gjennom media. Det er snakk om flere saker, men dette gjøres internt, og jeg vil fortsatt ikke gå i detalj på det. Men det er riktig som Jan Larsen sier (se egen sak), at det er snakk om uenigheter, sier Tore Tomter.
Han tror prosessen, som endte med at han trakk seg, kan være nyttig for klubben.
- Det var tøft og bastant, men jeg tror dette øker forståelsen av en del ting internt, sier Tomter.

Ville ut i fjor

Allerede foran fjorårets årsmøte ville Tomter ut. Valgkomiteen hadde en kandidat til å overta, men vedkommende trakk seg.
Tore Tomter mener det er to konkrete ting som gjør at han ikke bør være styreleder i Storhamar Ishockey.
- Det første er hensynet til min sivile jobb og totalbelastningen. Det ble mange lange dager, og de siste årene har jeg ikke evnet å bruke energien på utvikling i Storhamar. I stedet for å utvikle elitekonseptet er det blitt veldig mye jobb med økonomiforhold. Dette er ikke unikt for oss, men det er uansett tungt. Det er snakk om å overleve fra dag til dag, sier Tomter, og fortsetter:
- Jeg sitter også som styreleder i Elitehockey AS, og det kan være noen som lurer på hvilken hatt jeg har på meg i en del sammenhenger.
Elitehockey AS er eid av klubbene, og har alle kommersielle rettigheter i Get-ligaen.

Opp igjen og opp igjen ...

Det er også andre ting som har tappet krefter for Tomter, som har vært med i styret i 12 år.
- Saker som kommer opp igjen hele tiden tapper krefter. Da tenker jeg først og fremst på drift av ishallene på Storhamar. Det er umulig å budsjettere. Dette er rammebetingelser som gjør hele virksomheten uforutsigbar. I dag vet vi ingenting om neste sesong. Det eneste som ligger der er høringsutkastet fra komiteen for næring og kultur, og dette forslaget vil bringe oss tilbake til det totale kaoset som vi hadde på 90-tallet, sier Tore Tomter.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.