ATLUNGSTAD: - Slik det ser ut nå, blir det en ny norsk klubb på meg, og jeg ser fram til nye utfordringer.
Sitatet er hentet fra HA-sporten 30. april. Sju dager senere sto navnet hans på en pluss en-kontrakt med Storhamar Dragons. Han valgte Storhamar framfor de nybakte norgesmesterne i vest.


- Ryddig klubb


- Jeg er blitt veldig glad i Storhamar på de tre årene jeg har vært her. Det er ryddig og fin klubb. Som en ung norsk hockeyspiller i Norge lever jeg på en måte som gjør at man må ha penger akkurat når man skal. Det er ikke alle norske klubber som kan skilte med å ha det på det rene. Det har aldri vært noe problem i Dragons, sier Joakim Jensen.


Passer best i Dragons


For ett år siden ble «Jokke» kalt inn på en landslagssamling i forkant av VM.
Han måtte takke nei grunnet skole:
- Det var et tøft valg, og jeg har tenkt på det mange ganger. Å komme meg på landslaget er et mål jeg har. Jeg håper selvfølgelig på å komme med i år, men jeg er en offensiv spillertype, og jeg må konkurrere med veldig mange gode spillere. Og i en fjerderekke for eksempel, vil ofte spillere med mer defensive kvaliteter bli prioritert. Det skjønner jeg. I hvert fall i en OL-sesong.


- Hva med utlandet?
- Alle hockeyspillere i Norge vil det. Jeg har en ambisjon om det. Og det var også mye av grunnen at jeg valgte å bli i Storhamar. Her kjenner jeg spillet, har min trygge rolle i laget og trives godt med hockeyen. Om jeg hadde gått til en annen klubb, er det ikke sikkert jeg hadde passet like godt inn, og ville kanskje ha trengt lang tid for å komme meg opp på mitt beste nivå. Derfor er Storhamar det beste stedet jeg kan utvikle meg til å bli god nok for utlandet.
- Når?
- He, he. Det er vanskelig å si. Så lenge jeg fortsatt utvikler meg i Norge og Storhamar, føler jeg ikke at jeg har det travelt. Jeg trives også veldig godt i byen og i klubben, og har også kjøpt meg hus på Ridabu med samboeren min. Men om tilbudet kommer neste år, og det er godt og jeg er klar for det, er det jo en mulighet.
Men først skal han fullføre uken som golfinstruktør på Atlungstad.
Og så venter en ny sesong med mye nytt i OL-Amfi'n.
- Sunt med noe nytt
Jensen gleder seg veldig til den nye treneren slutter seg Dragons på heltid. Han har stor tro på duoen Michael Smithurst og hovedtrener Peter Johansson.


- Var det riktig av klubben å gå for noe nytt?
- Om det var riktig, er det umulig å si noe om før vi har kommet i gang. Men jeg tror det er et riktig valg. Johansson virker som en veldig hyggelig fyr, og han har også hatt suksess i Sverige og Østerrike. Jeg tror klubben bare har godt av å gjøre noe helt nytt. De 10 siste årene har det ikke vært mye nytt- selv om det har vært forskjellige trenere.
- Jeg er veldig spent på hvordan det blir i år, forteller Jensen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.