HAMAR: Det er fullt trøkk i ishallene på Hamar Vest om dagen. U20-landslaget avsluttet i går sin femdagerssamling. I tillegg arrangeres den årlige Eliteskolen for 14-15-åringer.
For U20-landslaget var dette årets første samling. Senere i au-gust venter en turnering i Latvia. To Storhamar-spillere har vært med på samlingen. Men felles fordi begge, er at de nå reiser ut.
- Vi har fått tillit på A-laget, som et resultat av ungdomslinja. Jeg tror Storhamar er glade vi får prøve oss andre steder, sier Saxrud Danielsen.

Reiser mandag

Backtalentet ble i sommer draftet av Drummondville Voltigeurs, som spiller i det som regnes som verdens beste juniorliga i Quebec Canada.
Christian Remo Nicolaisen skal ut i praksis som barne- og ungdomsarbeider, og skall spille ishockey for Graz i Østerrike.
Sistnevnte kommer tilbake etter jul, og vil da være tilgjengelig for dragene.
For Saxrud Danielsen er det et helt nytt hockeyeventyr som starter mandag. Da setter han seg på flyet med retning Quebec.
- Jeg vet egentlig ikke hva som venter meg. Jeg aner ikke hvor eller hvem skal bo med. Jeg regner bare med at det er i orden når jeg kommer mandag, sier 18-åringen til HA-sporten.

Brukt Larrivèe som rådgiver

Nå venter trolig to sesonger i en av verdens tøffeste juniorligaer.
- Jeg gleder meg. Alt blir annerledes der. Til og med banene er jo mindre, ler Saxrud Danielsen, som tror den lille rinken kan være til hans fordel.
- Der har man ikke tid til å somle med pucken. Alt må skje raskere, og jeg håper størrelsen min kan hjelpe meg, sier 19-åringen som er godt over 1,90 meter høy.
Patrick Thoresen gjorde stor suksess i ligaen. Og flere Storhamar-kjenninger har erfaring fra QMJHL. Christian Larrivée er en av de. Han har Saxrud Danielsen brukt som rådgiver.
- Christian har fortalt meg litt om ligaen. Hvor høyt tempoet blant annet er.

Franskproblemer

Saxrud Danielsens opptreden under U20-VM i Buffalo var det som sørget for interessen fra Drummondville, og da Storhamar sa seg villig til å låne han ut, var alt lagt til rette.
Men et problem har Hamar-gutten. Han snakker ikke fransk, som er hovedspråket i regionen.
- Jeg skal fly ned sammen med en svenske, som jeg skal spille sammen med. Han kan ikke et ord fransk heller, så det tror jeg ordner seg, ler unggutten.
Christian Remo Nicolaisen setter kursen mot Østerrike 3. september. Han har vært med Storhamar på de første istreningene, og vil være med klubben fram til han drar. Saxrud Danielsen har ikke vært på is med Storhamar.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.