HAMAR (HA): - Det begynner å bli mange tap på rad nå. Jeg synes at Storhamar spilte overambisiøst i Stjernens angrepssone, spesielt i første periode. Storhamar ble fratatt pucken og løpt i senk av et Stjernen-lag som spilte enkel og effektiv hockey, sa Dahlstrøm, som fulgte kampen på tv.

- Det var med slik hockey Storhamar åpnet sesongen. De plukket poeng i hver eneste kamp. Kanskje skulle Michael Smithurst gå litt tilbake i tid og ta opp igjen tråden fra den gang.

Dahlstrøm ble skremt av det laget viste i første periode:

Ser bedring

- Da var ikke laget med i det hele tatt. Når de taper dueller, taper dropper, blir fragått på skøyter og er puslete i hele sin framtoning i etablert angrep, ja, da er det fare på ferde. Det var bekmørkt de første 20, men jeg så tendenser utover i kampen som gjør at jeg fatter håp. Andreperioden var, i mine øyne, ganske positiv. Da kom laget seg bedre på mål, i stedet for å bli spilt ut i rundvant av Stjernen. Det ga da også resultater. Storhamar vant de to siste tredjedelene av kampen med 3-1.

Se tilbake

Han mener det er viktig å dvele litt ved denne kampen av flere grunner.

- Det første, å være klar til første dropp, er gjentatt i det kjedsommelige. Men det er viktig ikke å glemme sikringen bakover og trå til i duellene også. Laget må ha trøkket. Det er og blir avgjørende i ishockey. Jeg la merke til at Stjernen scoret flere av sine mål på overganger og kontringer. Det er slikt Storhamar kan vente seg når de gjester antatt dårligere lag borte. Jeg synes også at Storhamar dyttet pucken litt for mye langs vantet over hele banen. I stedet må de velge å gå rett på mål, slik Stjernen gjorde. De spilte ut ifra sine forutsetninger og vant på det, sa Dahlstrøm, som mener at laget må gjøre avtaler for hvordan de skal spille i angrepssonen, slik at de kommer seg på mål.

Det hjelper ikke å spille mye eller skyte mye i Stjernens sone, dersom det ikke blir mål av det, konkluderte Dahlstrøm og la til:

- Det blir også vanskelig å kjempe i toppen når de taper for lag som Tønsberg og Stjernen, selv på bortebane.

Tommy Johansen som ble kåret til Storhamars beste spiller i går, mente at laget ikke var klare til kamp.

- Vi gjør ikke jobben og gir bort billige baklengsmål. Vi spiller ikke som et lag lenger, sa han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.