HAMAR: Dette er andre sesongen uten trikot og mjølkesyre for Eskil Ervik. I stedet for å reise verden rundt på jakt etter gode tider og medaljer, har han løpt beina av seg for Storhamar Dragons.

Men fra mars skal han ha ett års permisjon fra jobben som daglig leder i ishockeyklubben på Hamar vest.
Nå blir det svette og knallharde treningsøkter igjen.

- Energien var der
Han innrømmer at han ikke svarte med en gang da han ble spurt av Peter Mueller om comeback i jula.

- Jeg stakk innom en trening med landslaget i jula. Det var da han spurte. Jeg svarte ikke med en gang. Etterpå pratet jeg med kjæresten min og de rundt meg. Jeg ble overrasket over meg sjøl. Energien var der. Så pratet jeg med Peter, og spurte hvor seriøst tilbudet var, og fikk bekreftet at han mente det av hele sitt hjerte. Jeg ble mer og mer motivert. Jeg snakket også med Jan Larsen og Tore Tomter i Storhamar, og de var veldig forståelsesfulle. Det var godt å prate med dem. De satte ting i perspektiv, sier 34-åringen.

Mangler OL-medalje
Sjøl kaller han satsingen fram mot Vancouver-OL for sin største utfordring.

- Det som ble avgjørende, var at det var lagtempo, og at det var avgrenset i forhold til tid. Dette er en satsing til og med OL. Det er utrolig spennende, og så mangler jeg en OL-medalje. Jeg har medalje både fra EM og VM. Det hadde vært moro med en komplett samling. Nå har jeg uansett fått en ny sjanse, så får vi se. Da jeg var 18 år, trodde jeg livet raste sammen uten OL-gull. Men det er jo ikke slik.
- Hva sa Peter Mueller da du sa ja?
- Peter sa at det var den mest gledelige meldingen han hadde fått på fire år. Men jeg vet ikke hvor mye han legger i det. Han er mann av store ord.

Har verdensrekorden
Det er snakk om 3.000 meter lagtempo, som ligner veldig på tilsvarende øvelse på sykkel.

- Det er tre løpere som går, og lagene må gjennom en kvalik. Det er noen verdenscuprunder med lagtempo på programmet også. Jeg regner med å gå noen 5.000-metere i tillegg. I forhold til ryggen, passer 3.000 meter meg bra. Det var på grunn av 10.000 meter at jeg ga meg. Det gikk ikke lenger.
Han har fortsatt verdensrekorden på 3.000 meter med 3.37,28.
- Den er god å ha med seg inn i dette, sier Ervik, som er innforstått med at han må kvalifisere seg til laget på vanlig måte.
- Alle som kjenner meg, vet at jeg ikke kommer til å stå i vegen hvis noen er bedre.

Tøffe måneder
Nå venter altså fire-fem måneder med knalltøff trening. 34-åringen innrømmer at han ikke er topptrent.

- Det første året etter at jeg ga meg, trente jeg brukbart, men det siste året har det vært mer sporadisk. De neste månedene skal jeg trene styrke og utholdenhet. Teknikken sitter.
Ervik er allerede i gang. Han har vært på is tre ganger denne uka.
- Jeg trente to ganger på is med landslaget i helga. Løperne trodde nok ikke helt på meg i forhold til comeback. Jeg skal trene med landslaget når det passer, men jeg kommer til å være mye i Hamar. Jeg har to barn, og kjæresten min har to barn. Hverdagen må fungere også, sier Ervik, og legger til:
- Jeg skal trene litt annerledes enn jeg gjorde tidligere. Nå blir det ikke allroundtrening. Jeg har snakket med Peter, og vil skal legge en plan. Jeg skal bruke mye tid på utholdenhet og styrke, men må likevel ha fart i kroppen i forhold til lagtempo.

Venter med løp
34-åringen kommer ikke til å gå noen løp denne sesongen.

- Jeg tipper at det første løpet blir på sommerisen i Vikingskipet. Men det er ingen tvil om at jeg trenger løp etter hvert. Jeg må gå meg i form, sier Ervik, som hadde en morsom opplevelse i helga da han trente i Vikingskipet - samtidig som det var veteranmesterskap.
- Det var noen som begynte å lure på om jeg skulle gå. Det var litt moro. Jeg svarte at jeg aldri kommer til å starte i veteranmesterskap. Det må være et skikkelig mesterskap, gliser 34-åringen, som siden mai i fjor har jaktet på sponsorer for Dragons.
Nå får han hjelp i sin egen sponsorjakt.
- Jeg har en som hjelper meg. Det er viktig å være ryddig på det.
Sier Eskil Ervik.
Som snart blir idrettsutøver på heltid igjen.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.