HAMAR: Saxrud Danielsen fikk masse tillit av Peter Johansson gjennom seriespillet forrige sesong. Den storvokste backen imponerte stort før jul, og kapret også en plass i U20-troppen til VM.
Der ble det seks kamper for Saxrud Danielsen og Drummondville skal ha fulgt med Danielsen nøye under turneringen.
Drummondville Voltigeurs spiller i juniorligaen QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League).
- Jeg kan bekrefte at Drummondville Voltigeurs har tatt kontakt. Hva som skjer videre er ikke opp til meg, sier 18-åringen.

Dialog mellom klubbene

I starten av april signerte han nemlig ny kontrakt med Storhamar. Nå er de to klubbene i dialog.
- Jeg har pratet med Drummondville, bekrefter Carl Oscar Bøe Andersen, daglig leder i Storhamar.
Saken er ikke tatt opp, verken i styret, eller i den sportslig ledelsen i Storhamar. Og siden Saxrud Danielsen er under kontrakt, må han eventuelt frigis.
- Vi i Storhamar ønsker å gi Adrian en best mulig utvikling, enten det er i Canada eller her hjemme, sier Coba.
Derfor har han vært i kontakt med sin tidligere lagkamerat i Spektrum Flyers, Serge Boisvert, som nå jobber som speider for NHL-klubben Montreal Canadiens.
- Han sier at det er en av verdens beste juniorligaer. Og det er klart Adrian vil ha god nytte av et års spill på mindre baner med høyt tempo, sier Coba.
Boisvert har også trent Frisk Asker.

- Unik sjanse

Adrian Saxrud Danielsen er naturligvis spent på om det blir et utenlandsopphold.
- For meg er dette en unik mulighet. Det blir veldig spennende å se, sier 18-åringen, som kun har igjen en snau måned før han har fullført 13 års skolegang.
Han har søkt litt rundt klubben, og funnet ut at laget endte på en fjerdeplass forrige sesong.
Det er snakk om en ettårsperiode i Canada, før han vender hjem til Hamar.
- Det er utgangspunktet, men ting kan endre seg. Er jeg heldig blir jeg draftet, og da er det plutselig noen andre enn Storhamar som har rettighetene på meg.

Thoresen herjet i ligaen

Drummondville Voltigeurs fulgte Danielsen under VM-turneringen i Buffalo, i tillegg har de fått flere rapporter på hvordan han har gjort det for Storhamar.
Drummondville er en by med om lag 70.000 innbyggere som ligger ca. 45 minutter fra Montreal. Hele byen er fransktalende, men Saxrud Danielsen tror ikke det skal bli noe problem.
- Det er mange spillere som ikke er fra området, så jeg blir ikke den eneste som ikke snakker fransk.
Storhamar-spilleren blir ikke den første fra Norge, eller Hamar til å spille i QMJHL.
- Flere norske landslagsspillere har også spilt der, opplyser Saxrud Danielsen.
Patrick Thoresen gjorde stor suksess på sine to år i ligaen. På til sammen 131 kamper produserte Thoresen hele 181 målpoeng.
Nåværende drage Joakim Jensen spilte tre sesonger for Baie-Comeau Drakkar, før han kom til Storhamar.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.