– Bygget har en flott og spennende arkitektur som var veldig moderne for sin tid og som utnytter terrenget og skålformen på Jordal på en veldig flott måte, sier avdelingsleder Hogne Langset hos Byantikvaren til NRK.

Kultur- og idrettsbyggs plan er å rive den gamle, nedslitte og utdaterte hallen og bygge ny med 5.500 sitteplasser samme sted, men Byantikvaren vil det annerledes.

– I stedet for å se Jordal Amfi som et problem bør en se den som en flott tilleggsressurs, som en flott eventarena for kultur og idrett. De bratte tribunene gir en nærhet og fortettet stemning som både er unik i Norge og som vi ikke vil kunne få igjen noe sted, sier byantikvar Langset.

Byantikvaren vil i stedet bygge den nye hallen i Jordalparken.

– Vi vil heller bygge moderne konkurransehall for ishockey inn i bakken under parken og reetablere parken på toppen av taket, sier Langset.

– Naboene unner idretten en ny ishall, men ikke i Jordalparken. En ny hall i Jordalparken er fullstendig uakseptabelt, sier leder i Kampen Vel, Tommy Grotterød.

– Parken er populær og mye brukt av barn, ungdom og voksne. Den gir rom for ypperlige vinteraktiviteter, den er mye brukt også sommerstid, det er et vakkert naturområde som vi vil beholde, sier han. (©NTB)Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.