Nicolai Bryhnisveen har de siste to sesongene spilt i Allsvenskan, for henholdsvis Asplöven og Timrå, men etter sesongen ble han klubbløs etter at kontrakten med sistnevnte klubb gikk ut.

Den tidligere Lillehammer-, Vålerenga- og Lørenskog-backen bekrefter til HA-sporten at han har vært i samtale med Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen, om mulig spill på Hamar.

– Jeg har pratet med Sjur. Han ringte meg i forrige uke, forteller landslagsbacken til HA-sporten, som imidlertid håper på kontrakt utenlands.

håper på finsk toppklubb

– Jeg er i Finland, og har vært på prøvespill her i to uker med et finsk lag. Så hvis det går i orden, så fortsetter jeg her, forhåpentligvis, sier Bryhnisveen.

Klubben han har er på prøvespill hos, er den finske toppklubben Kärpät, som ble nummer to i den finske toppserien sist vinter.

– Det er førstevalget mitt å fortsette her. Det er et topplag, så det hadde vært kjempegøy, sier han.

Selv om han håper på kontrakt hos den finske toppklubben, vil ikke 24-åringen utelukke spill i Storhamar, dersom han ikke får tilbud fra utlandet.

– Jeg lukker aldri noen dører, for det er bare dumt. Og jeg kjenner Sjur fra landslaget, og mange av gutta på Storhamar, så det hadde ikke vært noe dårlig alternativ. Overhodet ikke, sier han.

Hadde vært interessant

Han forteller at han satte pris på å bli oppringt av Sjur Robert Nilsen, og at de to har et godt forhold fra tidligere.

– Det satses på Hamar, og det hadde vært interessant hvis jeg skal hjem. Men jeg er ung, har ingen forpliktelser, ettersom jeg har en kjæreste som studerer, så nå er muligheten min til å fortsette utenlands. Da vil jeg gjøre det så godt det går. Og nå dukket det opp en sjanse her som jeg håper å ta, og jeg vil spille ute så lenge jeg kan det, forteller backen.

Sjur Robert Nilsen har heller ikke stor tro på at Bryhnisveen havner i Storhamar.

– Jeg tror de sjansene er ganske små. Sånn jeg forsto det på ham, er at han i utgangspunktet søker noe annet. Det er derfor han er på prøvespill i Finland, sier han.

Han forteller imidlertid at Bryhnisveen ikke er den eneste backen de har på blokka.

– Vi må ha en plan B, og så spørs det hvor kalde man skal være og håpe på at det dukker opp noen som for eksempel Bryhnisveen, forteller Sjur Robert Nilsen til HA-sporten.

- Finnes flere

Sjur Robert Nilsen mener det ikke er noen fare dersom klubben ikke får ja av kanadieren de har tilbudt kontrakt til.

Onsdag ble det klart at Storhamar har satt i gang en aksjon for å finansiere en klasseløper, som skal erstatte Jacob Berglund.

Sjur Robert Nilsen forteller at han er godt involvert i jakten på Berglund-erstatteren.

– Jeg blir veldig bra informert av Pål-Jan Stokke og Sjur Rakstad-Larsen. Vi diskuterer og prater om det veldig ofte, forteller Nilsen som ikke er involvert i forhandlinger med spillerne, men han involveres før de innleder samtaler med spillerne.

Dersom de ikke får napp av kanadieren de har tilbudt kontrakt til, mener Nilsen det finnes flere aktuelle kandidater.

– Den type spillere finnes det ganske mange av, forteller Nilsen, som mener personligheten til spilleren er veldig viktig.

– Det er nok av ledige spillere.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00