Hamar
Da nyheten sprakk kokte det på sosiale medier, og VIF-sjef Jan Tore Kjær var kjapt ute og innrømmet feilen.
- Vålerengas Brendan Brooks og Eric Chouinard har spilt uten gyldig arbeidstillatelse, og forbundet har bedt klubben om en redegjørelse, sier generalsekretær i hockeyforbundet, Jon Haukeland.
Chouinard har allerede forlatt både klubben og landet, mens Brooks spilte kvartfinalene mot Frisk Asker.

Spiller ikke mer

- Det er ikke noe som tyder på at Brooks spiller semifinalene mot Storhamar, men dette er heller ikke noe som kommer til å gi klubben poengstraff, slik jeg ser enkelte håper på, kommenterer Haukeland, som poengterer at hockeyforbundet ikke har et tydelig regelverk på dette området.
- Vi må bruke det regelverket vi faktisk har, og om det viser seg at det er mangelfullt, må vi se om vi skal endre det, sier Haukeland.
Generalsekretæren hadde sent i går kveld ikke mottatt henvendelser fra noen av de andre klubbene i eliteserien.

Mange meninger om VIF

- VIF er normalt av de flinkeste i klassen, og har årelang erfaring med å hente hit utenlandske spillere. Jeg tror derfor dette kun er en glipp, sier Haukeland, som legger til at det er veldig få i Hockey-Norge som er nøytrale i forhold til Oslo-klubben.
- Mange er følelsesmessig involvert i klubben på en eller annen måte. Derfor blir det også litt ekstra støy nå, forteller Haukeland til HA-sporten.

Brooks er knust

35-årige Brendan Brooks har uforskyldt havnet i fokus, og er naturligvis opprørt.
- Det hadde vært forferdelig å bli kastet ut av landet. Jeg og familien trives i Norge. Det gjorde jeg også sist periode jeg var her, i Stavanger. Så jeg håper dette går i orden, sier Brooks til NRK.
Utlendingsdirektoratet (UDI) kom med denne meldingen til Oslo-klubben i går:
«UDI forventer at Vålerenga følger norsk lov og ikke bruker spillere som ikke har gyldig arbeidstillatelse».
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00