Han fikk vist at formen er i anmarsj, og at opplegget som Roy Johansen og Olympiatoppen har lagt opp for ham, begynner å bære frukter.
- Jeg er mye piggere nå enn jeg var under landslagsturneringen i Sveits, og jeg mener det er enda mer å hente, sier Mads Hansen, som ikke har tenkt så mye på OL-spill. Han visste heller ikke at troppen etter planen skal tas ut i morgen.

Defensiv rolle

- Spennende, sier han, og forklarer:
- Jeg har ikke hatt noen kjempesesong for Storhamar. Det er jeg den første til å innrømme, men jeg er trolig tiltenkt en annen rolle om jeg blir med til Sotsji. Hvis det blir som jeg tror, får jeg en utpreget defensiv rolle der, med mye spill i undertall blant annet. Men dette er det opp til Roy å bestemme. Jeg avventer bare.
- Jeg kan tenke meg at Roys sterkeste argument for å ta med meg med, er at jeg har et godt grep om den defensive biten og undertallsspillet. Hvis han drar til OL med et mål om å ha gode kort til de defensive jobbene, har jeg helt sikkert en mulighet. Om han er ute er å stable på beina fire offensive rekker, er det nok mange yngre som kan utkonkurrere meg. Det spørs hva han velger. Jeg føler i alle fall at jeg har tillit, men jeg har absolutt ingen påvirkningskraft rundt uttaket.

Mindre hektisk hverdag

Det var etter landslagsturneringen i Sveits at Mads Hansen hadde en samtale med Roy Johansen om framtiden som hockeyspiller. Selv følte Mads at han har manglet energi. Roy Johansen leste Storhamar-kapteinen på samme måte i Sveits.
- Jeg ble utfordret på hverdagen min med sikte på å skaffe meg mer overskudd. Nå har jeg kuttet litt ned på mine oppgaver i Storhamar og merker at det gir resultater. Jeg føler at jeg er på gang, selv om en blir sliten av å spille så mange klubbkamper også. Husk at vi som på grunn av mange skader og sjukdom, har tre femmere som oftest møter lag med fire femmere. Slikt blir det mye spilletid og slitasje av. Finner han andre kandidater til OL, aksepterer jeg det uten å blunke. Jeg har vært med lenge og innser at alderen ikke er på min side stort lenger, men som sagt: Jeg har erfaringen dersom den er verdt noe, og jeg kommer til å være i god form til Sotsji.
- Hva skal du gjøre hvis du blir hjemmesitter?
- Da blir det sofaen og TV-en. Jeg må jo følge med...
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.