Mats Larsen Mostue blir med ishockeylandslaget på oppkjøringssamlingen som starter i dag. 21-åringen innrømmer at det var overraskende.
HAMAR: Sammen med Lars Løkken Østli og Ruben Smith fra Storhamar, får den 21-årige backen Mats Larsen Mostue sjansen under landslagets samling, som en del av oppkjøringen til VM i Tyskland i begynnelsen av mai. Laget består av spillerne som allerede er utslått av diverse sluttspill. Spillere som Patrick Thoresen (Russland), Tore Vikingstad, Mats Trygg (Tyskland) og Martin Laumann Ylven (Sverige) spiller fortsatt for klubblagene, mens Per-Åge Skrøder og Morten Ask begge er skadet. I tillegg risikerer Ole-Kristian Tollefsen utestengelse etter den stygge taklingen i OL-kampen mot Slovakia.
- Det er et for stort gap mellom nivået på den norske serien og internasjonalt. Det handler om å tette den luka så fort som mulig, sier landslagstrener Roy Johansen til NTB.
Spent på nivået
Larsen Mostue fikk beskjeden via Rune Gulliksen onsdag forrige uke.
- Jeg ble litt overrasket over at jeg ble tatt ut. Jeg hadde ikke forventet å komme med på landslaget allerede nå, sier Larsen Mostue, som er spent på å se hvordan nivået hans er i forhold til utenlandsproffene.
I dag og i morgen er det trening på Jordal, før det torsdag er avreise til Ungarn. Det skal spilles kamper mot hjemmenasjonen og Østerrike.
- Det er store sjanser for at jeg får debuten på denne samlingen. Det blir viktig å vise at jeg er verdig en plass.
Blitt mer stabil
Larsen Mostue er fornøyd med sesongen for sin egen del. I fjor gikk det som han sier «litt mer opp og ned».
- I år har jeg fått masse spilletid, og jeg er ganske fornøyd med mye av det jeg har gjort. Denne sesongen har jeg vært mer stabil enn før. Jeg regner med at landslagsledelsen har sett det også, ettersom de har tatt meg ut. At jeg kan prestere greit over tid.
I likhet med den noen år eldre backkollegaen Lars Løkken Østli, er spill i egen sone fasen der 21-åringen har størst forbedringspotensial.
- Jeg får høre det hele tida, at jeg må bli tøffere og ta for meg mer i nærkampene. Det er noe jeg jobber med. På den andre siden, føler jeg med at jeg har bra spilleforståelse og at jeg kan spille smart ved å lese spillet.
Sagt opp kontrakten
Denne sesongen har unggutten spilt fast i førsteformasjonen i par med kaptein Mattias Livf.
Nå blir Livf (lagt opp) og flere andre backer borte. Det betyr at Mostue vil få en enda mer framtredende rolle i neste års Storhamar-lag.
Hvis de blir enige om en ny avtale. Mostue har nemlig benyttet seg av muligheten til å si opp kontrakten som hadde igjen et såkalt plussår.
- Det er ingen stor greie. Jeg kommer nok helt sikkert til å spille i Storhamar neste år også. Men før jeg sier mer om dette, vil jeg snakke med Carl Oscar Bøe Andersen (daglig leder), sier Mostue.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00