SARPSBORG: - Jeg kan ikke skjønne noe annet, uten at jeg sitter på alle tallene her og nå, sier styreleder i Storhamar Dragons Tore Tomter til HA-sporten.

Den totale lønnsposten er nå nede på 4, 4 millioner kroner. Men det inkluderer trenere og støtteapparat med materialforvaltere, leger og diverse andre.

Det betyr at det reelle tallet på lønninger til spillere faktisk er enda lavere enn det også.
- Ingen lever fett på å spille i Storhamar Dragons. Men dette forteller litt om det vi kan lokke spillere med. Vi har fasilitetene og engasjementet fra ledelse, supportere og samarbeidspartnere. Og alle de tre nye har jo uttalt at de ser på Storhamar som en veldig profesjonell klubb, sier Carl Oscar Bøe Andersen.


Toppene nesten borte

Tidligere har det vært vanlig at noen spillere stikker av med den største biten av kaka, mens ungguttene har spilt for lite eller ingen ting.

Sånn er det ikke lenger.
- Vi har aldri hatt en så sosialdemokratisk profil når det gjelder spillerlønninger, forklarer Tomter.
- Selv de yngste får en kompensasjon nå. De er borte like mye og ofrer like mye tid. Lønnstoppene er i ferd med å lukes vekk, supplerer Bøe Andersen.


21 i annen jobb

Nå har klubben kun to spillere som ikke jobber ved siden. Johan Ramstedt og Eerikki Koivu er heltidsspillere, mens de resterende 21 har en annen arbeidsgiver.

- Hvilken jobb de skal ha er selvfølgelig en utfordring. Det er ikke alle som tillater at man er borte så mye som disse guttene må være, sier Coba, og fortsetter:
- Men uansett om de arbeider som håndtverkere eller i skolesammenheng, har vi bare fått gode tilbakemeldinger. Jeg tror også det er viktig at folk fra klubben er ute som gode ambassadører på denne måten, sier Carl Oscar Bøe Andersen, som sammen med Tomter i går representerte Storhamar på GET-ligaens kick off i hockeybyen Sarpsborg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.