HAMAR: Bare to norske spillere, Spartas Jonas Andersen (6+20) og Martin Røymark (10+15), har flere målpoeng enn Joakim Jensen (14+10). Men i scoringsposisjon er Jensen best. 14 scoringer kan ingen andre nordmenn varte opp med.

Det er bare Stjernens Henric Höglund (16) og Lillehammers Tomi Pöllönen (15) som har scoret flere mål enn Jensen.
Det hører også med til historien at sju utlendinger har flere scoringspoeng enn de tre beste norske. Henric Höglund topper med 32 (16+16).

Rett på mål
- Klart det er gøy å ligge høyt på scoringslista, men det skyldes at jeg har mange gode medspillere, sier mannen som lærte mye av tre år i canadisk juniorhockey.

- Rett på mål og kjappe avslutninger er mye av min spillestil, sier Joakim Jensen, som har byttet plass med Kristian Forsberg og som har fått Pål Johnsen og Antti Hilden som nye makkere i 2. rekka.
- Sammen med «Magic» blir det litt mer spill i etablert angrep, men det fungerer bra, og jeg merker meg jo at de andre også har funnet seg til rette i nye omgivelser, sier den målsultne oslogutten, som så langt i sesongen har vært Storhamars beste i overtall. Ni av 14 mål har kommet i powerplay.

På sikt
- Nå som du for alvor har etablert deg i norsk topphockey, hadde det passet bra med en landslagsplass?

- På sikt, kanskje. Jeg tenker ikke landslag i det hele tatt. Har nok med å utvikle meg videre som spiller i Storhamar.
- Fem strake straffetap er ikke bra?
- Nei, det er kanskje noen som ikke tror at vi trener på straffer, men det gjør vi flere ganger i uka. Og da setter vi dem. Foreløpig har vi ikke vært kalde nok i kamper, innrømmer Joakim Jensen, som gleder seg til kveldens kamp mot Vålerenga.

Vant fire av seks
Han scoret Storhamars eneste mål i sesongens første kamp mot Vålerenga. Da tapte dragene 2-1. Enga vant 2-1 i den andre kampen også. Da hadde Joakim en assist på Eerikki Koivus mål.

Storhamar har spilt bortimot 150 kamper mot Vålerenga. 41-42 prosent av disse har Storhamar vunnet.
I fjor vant Vålerenga fire av seks seriekamper, mens Storhamar var klart best i sluttspillet: vant fire av seks semifinalekamper.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.