HAMAR: Joakim Jensen scoret tre mål mot Stavanger. Han banket inn en scoring mot Lillehammer tirsdag også.
22 mål
Nå står han med 22 mål. Ett mindre enn eliteseriens toppscorer, Lørenskogs Marco Charpentier.

Jensen liker følelsen som er tilbake i den målkåte kroppen.
- Nå har jeg endelig fått tilbake godfølelsen. Det handler om flyt og sjøltillit. Blant annet. Når det butter i mot er det lett at de negative tankene får for stor plass. Det er viktig å lære seg å tenke positivt. For meg kan noe som skjer ute på isen snu slike trender. En god pasning kan være nok, sier Jensen, og fortsetter:
- I tillegg evaluerer jeg meg sjøl. Det er aldri lett. Men jeg tenker på mine bytt, og det blir mest tanker rundt hva jeg kunne gjort bedre.

- En god reise
Han har hatt en veldig bra utvikling etter at han kom fra juniorhockey i Canada.

- Det har vært en reise for meg. En god reise. Det var mye omstilling i starten, og det tok litt tid, men det kom etter hvert, og den første sesongen ble jo herlig - i og med at vi vant. Forrige sesong fikk jeg mer ansvar. Vi mistet ni spillere. Alle vokser på tillit. Jeg er blitt mer voksen, og har fått mer modenhet i spillet mitt.
- Hvordan er det å være en av de viktigste spillerne i laget?
- Det er moro å være en viktig spiller. Det handler om å være mer delaktig utenfor isen også. Være aktiv i garderoben. Storhamar har et unikt miljø, og det er lett å komme inn som ny spiller. Det merket jeg også.

Vil prøve profflivet
Som mange andre har Joakim Jensen et langsiktig mål om å komme seg videre.

Til en bedre liga.
I et annet land.
- Jeg tror det er viktig for utviklingen å ha slike mål. Jeg vil utvikle meg mest mulig hele tida, og har et håp om at det kan dukke opp et tilbud en gang. Det er en drøm å få prøve profflivet, sier Joakim Jensen, som håper på en god hjemmekamp i kveld.
Mot Vålerenga.
- Det er viktig å få flere gode hjemmekamper, men kampene mot Vålerenga er aldri enkle. Det at vi vant på Jordal denne sesongen var viktig. Det er sjeldent, og det er viktig mentalt. Det blir viktig å benytte sjansene. Vi er best i overtall, de er best i undertall, så det blir spennende.
- Men jeg må ta med at vi er nest beste lag i undertall, sier Joakim Jensen.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.