ASKER: Allerede i sitt første bytt presenterte nykommeren fra Furuset seg.

Marius Mathisrud fikk tak i pucken ved droppunktet, og vippet den inn i garnet bak Rasmus Stenebråten.
- Deilig å få scoring allerede i første bytt som Storhamar-spiller, smiler Mathisrud.

Har fulgt ham lenge
Trener Rune Gulliksen har hatt ham på U20-landslaget, og visste godt hva han hentet.

Mathisrud er en spiller Storhamar har fulgt over lengre tid.
- Det er en spiller vi håper skal kunne produsere noen målpoeng for oss, sier Gulliksen, som fikk kanskje mer enn han håpet allerede i første treningskamp.
For Mathisrud la også pasningen til Eirik Skadsdammens 2-0-scoring senere i åpningsperioden.
Før han var smart, frekk og freidig, og sikret 3-0 fra bak mål.
- Det var moro å ta kjøkkenveien. Jeg så at keeper var langt ute, og at han gikk til feil side. Da ble det vanskelig for ham.

Kjøkkensjef
At Oslo-gutten presenterte seg som kjøkkensjef er spesielt moro, ettersom han muligens har landets minste kjøkken i leiligheten i Hamar. Ifølge Storhamars Odd Christian Svendby er det en gammel enmannsbadstue som er omgjort til kjøkken.

- He, he. Kanskje var det fordi jeg savnet et ordentlig kjøkken det gikk så bra nå, gliser Mathisrud.
Rune Gulliksen har plassert ham sammen med Skadsdammen og Lars Erik Hesbråten.
- Det er litt rakere spillere, som kjemper og slåss. De tar mye av jobben som gjør at Marius kan dukke opp, sier Gulliksen.

Nesten for lett
Dragons-treneren deler med det oppfatningen til tomålsscoreren.

- Det er herlig å spille med dem. De tar mye av jobben og retter opp når jeg gjør feil. Min jobb er ikke så vanskelig som deres, sier en ydmyk unggutt, som er redd han kom nesten litt for lett til det i debuten.
- Jeg tror ikke folk skal venne seg til dette. Det var litt tur også, så det er viktig ikke å ta helt av. Det ble nesten en for bra start, så kanskje trenger jeg å bli jekket ned litt. Være litt usynlig i noen kamper.
- Ikke noe problem å få jekket ham ned. Det skal vi ta oss av allerede på bussen hjem, lover assistenttrener Ole Eskild Dahlstrøm, og får samtykke av kaptein Mattias Livf.

Praktkamp av Smith
Storhamars andre nykommer Johan Ramstedt fikk også presentert seg. Med ett mål, og en målgivende til kompisen Pål Johnsen, bidro han til å senke Frisk med Hamar-gutten Andreas Øksnes på laget 5-1.

Selv om de to nysigneringene viste vei framover, kan likevel årets viktigste signatur vise seg å bli Ruben Smiths. Han leverte en praktkamp helt bakerst.
- Veldig godt å se at Ruben fikk en så god start, sier Rune Gulliksen.

Skal gjøre justeringer
Tross en pangåpning på sesongen, har Gulliksen og Dahlstrøm allerede funnet elementer for forbedring.

- Det viktigste i dag var at vi så igjen det vi har jobbet med. At vi går på skøyter, hele tiden vil ha puck og jobber steinhardt. Jeg er veldig fornøyd med starten vi fikk, men det er fremdeles en del å rette på, sier Rune Gulliksen.
Dahlstrøm går dypere i materien.
- Vi kan gjøre justeringer som kan gjøre oss enda sterkere. Blant annet velger noen litt lange buer hjem i det offensive spillet i fem mot fem, som gjør veien til målet tilsvarende lengre. Og i egen sone ble vi litt tvilende. Starter tvilen hos førsteforsvarer, sprer den seg videre til de andre. Derfor må aggressiviteten opp. Det vil også gi oss overganger framover, sier Ole Eskild Dahlstrøm.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.