Storhamar hockey og Hamar kommune har ved to anledninger vært samlet for å diskutere mulighetene for alkoholservering i tilknytning til klubbens hjemmekamper, og det andre møtet ble avholdt tirsdag ettermiddag.

Stein Onsrud, styremedlem i Elite og arrangementsansvarlig i Storhamar, og Einar Busterud bekrefter at partene har vært i samtaler den siste tiden.

– Vi har sonderinger med Hamar kommune om flere mulige ting vi kan gjøre under våre arrangementer. Vi er fullstendig klar over hva slags retningslinjer Hamar kommune har når det gjelder alkohol. Vi har bare samtaler og sonderinger med kommunen for å undersøke mulighetene framover, forteller Onsrud til HA-sporten.

Ikke førstegangstema

Foreløpig har ikke klubben levert noen formell søknad om å få servere alkohol under sine arrangementer, men det kan fort komme dersom kommunen viser endring på sitt standpunkt.

Onsrud forteller at klubben er meget klar over hvilke retningslinjer kommunen har når det kommer til alkohol og idrettsarrangementer, og at klubben forholder seg til disse.

– De vil ha alkoholservering i forbindelse med kampene sine. Det er det vi snakker om, forteller Einar Busterud til HA-sporten.

Det er ikke første gangen Storhamar har diskutert mulighetene for alkoholservering i tilknytning av sine hjemmekamper. Iskroa, som ligger i Storhamar Ishall, er stedet hvor klubben ønsker å kunne servere alkohol, før en eventuell ombygging av Hamar OL-Amfi blir gjennomført.

– Det har vært oppe med ujevne mellomrom. Idrettsforbundet er ganske tydelige på koblingen mellom idrett og alkohol, og så er jo Hamar kommunes skjenkeregler tilsvarende tydelige når det gjelder skjenking, sier Busterud.

Har ikke hentet erfaringer

Dersom Hamar kommune endrer sitt regelverk, vil Storhamar føye seg inn i rekken av idrettsklubber og arenaer som får servere alkohol under sine arrangementer. Fra før serveres det alkohol i DNB Arena i Stavanger, Ullevaal stadion i Oslo og Skagerak Arena i Skien.

– Hva har erfaringene fra disse arenaene hatt å si for Hamar kommunes syn?

– Så langt har vi ikke kommet at vi har sjekket opp det. Vi må bare finne ut hvordan vi håndterer det her, og det er i forbindelse med justeringer eller gjennomgang av alkoholpolitiske retningslinjer, som vi gjør hvert fjerde år. Det har vi akkurat startet på nå, forteller ordføreren, og sier at dette vil være tema førstkommende onsdag under formannskapsmøtet.

– Vi må jo få en formell søknad, og så må vi håndtere den.

Prinsipiell holdning

– Ser kommunen fordelen for klubbene økonomisk ved alkoholservering?

– Ja, og det er det ingen tvil om. Men alkohol er en rusgift, og er idrettsarena en arena hvor mindreårige bør se at det er en del av tilbudet? spør Busterud.

– Grunnen til at det er så lite servering på norske idrettsarenaer, er at idretten har hatt en prinsipiell holdning til det, forteller Busterud, og oppfordrer HA til å ta en prat med idrettsforbundet.

– De har jo ikke noe de skulle sagt inn mot en avgjørelse som kommunene beslutter?

– Nei, men de har en prinsipiell holdning, og det er derfor de er et idrettsforbund. De er jo et uttrykk for idrettens fellesinteresser.

– Har idrettsforbundets holdninger og retningslinjer mer å si enn erfaringer fra andre steder hvor man har prøvd det ut?

– Nei, det vil jeg ikke si. Men grunnen til at det ikke er prøvd ut mer enn tre til fire steder, er idrettens holdning, forklarer Busterud.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.