Det er blitt opplyst tidligere at Andersson har søkt om norsk statsborgerskap. Dette viser seg å ikke være korrekt.

Etter det HA-sporten erfarer har nøkkelpersoner i klubben purret på søknaden flere ganger.

– Jeg vil virkelig beklage den situasjonen som jeg og klubben har havnet i. Jeg har valgt å forbli svensk av personlige og familiære årsaker, sa Jimmy Andersson i en kort kommentar til HA-sporten sent i går kveld.

Satt ut av troppen

Andersson er nå satt ut av spillertroppen mens det pågår en prosess for å finne en løsning. Styreleder Geir Byberg er klar på at han ikke vil kommentere saken før det er en avgjørelse. I går ble denne pressemeldingen lagt ut: «Da det viser seg at Jimmy Andersson ikke har søkt om å bli norsk statsborger, vil han mens en prosess pågår for å finne en løsning, ikke være med i spillertroppen. Klubben vil ikke kommentere saken mens prosessen pågår. Spillerne og trenerne vil heller ikke uttale seg.» Pressemeldingen er signert Geir Byberg.

Ut over det vil altså ingen si noe.

Hva som skjer videre i saken er vanskelig å si, siden ingen i Storhamar vil uttale seg.

Storhamar er en klubb som er kjent for å ha stor takhøyde. Derfor er det trolig en mulighet for at han kan fortsette i klubben nå som han har beklaget.Spørsmålet er hva han tenker sjøl om framtida.

Alt tyder på at nøkkelpersoner i klubben er skuffet, og at det vil komme en reaksjon, men ting tyder på at det er forskjellige meninger i klubben.

ÅTTE UTLENDINGER

Storhamar har i dag åtte utlendinger i troppen: Oskar Östlund, Jimmy Andersson, Erik de la Rose, Scott Hotham, Jacob Berglund, Hampus Gustafsson, Mikael Zettergren og Christian Larrivée. Lagene i eliteserien kan kun benytte sju utlendinger i kamp.

Det betyr at når alle er skadefrie må trenerne sette en uten norsk pass på tribunen. Det var bakgrunnen for at Andersson skulle bli norsk.

I HAs hockeymagasin Rinkside 7. oktober ble Jimmy Andersson spurt om hvordan det lå an med søknaden.

– Det tar lang tid med papirarbeidet. Min søknad har vel havnet lengst bak i køen, uttalte Andersson da.

Jimmy Andersson kom til Storhamar foran 2010-2011-sesongen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.