Det var halvvegs ut i midtperioden det skjedde. Christian Larrivée taklet Lørenskogs Magnus Brekke Henriksen. Så kom Villiam Strøm inn, og det endte med et basketak. Resultat: Begge var ferdigspilt for kampen med det som heter fem minutter pluss video.

Rett etter kampen, etter å ha sett levende bilder av situasjonen, bestemte dommerne Stian Halm og Per Gustav Solem seg for å straffe begge med fem minutter pluss liten disiplinærstraff (20 minutter).
Det betyr at det ikke blir noen karantene for noen av spillerne.

En definisjonssak

Dommersjef i Norges Ishockeyforbund, Geir Thomas Olsen, kommenterer saken slik:

– Om Strøm kommer inn som tredjemann er en definisjonssak. Det ble ikke blåst for taklingen rett i forkant, og derfor ble ikke Strøm definert som tredjemann. Det er bakgrunnen for dommernes avgjørelse, sier Olsen.

– Skjønner du at noen mener det er urettferdig at Larrivée og Strøm idømmes samme straff?

– Jeg skjønner at det kan være vanskelig å forstå. Regelen om at den som starter noe kan dømmes strengere, kunne blitt brukt. Jeg må ta med at spillerne dømmes for roughing, ikke for slagsmål, sier dommersjefen.

Christian Larrivée var frustrert etter tirsdagens kamp.

- Jeg takler han spilleren (Brekke Henriksen), og det neste som skjer er at jeg blir overfalt. Jeg får ikke opp armene engang. Det er trist, sa Larrivée.

Forklaringen fra dommeren

Dommer Stian Halm forklarer Larrivée/Strøm-situasjonen slik:

- Christian Larrivée setter inn en ren takling på Magnus Brekke Henriksen. Villiam Strøm kommer etter hvert bort, og en ny situasjon skapes. De to tar en liten runddans, og vi har valgt å dømme begge spillerne til liten disiplinærstraff. 

- Storhamar føler at Strøm kommer inn som tredjemann, og er derfor skuffet over at begge to får samme straff. Hva tenker du om det?

- Vi mener at situasjonen med Brekke Henriksen er ferdig, og at Strøm og Larrivée har sin egen dans. Derfor dømte vi som vi gjorde i den situasjonen, sier Halm.

Les også
SPORT HATV: Pål Johnsen mener Storhamar-kapteinen ikke skulle blitt sendt i dusjen
Les også
SPORT - Helt latterlig, svarer en illsint Christian Larrivée
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.