HAMAR: - Hele B-VM generelt, men finalen spesielt, ble en opplevelse av de helt sjeldne, sier toppdommeren fra Hamar.

At han fikk dømme den avsluttende og avgjørende kampen mellom Østerrike og Polen, tar han som et bevis på at han blåste rent og til alles tilfredshet ellers i turneringen.
- At jeg slapp til i finalen, må jo være et tegn på at jeg gjorde jobben min, sier Tommy Søstumoen.

Klar i oktober
Forberedelsene til B-VM, har pågått helt siden oktober i fjor. Da fikk Tommy Søstumoen beskjed om at han skulle dømme B-VM som norsk dommerrepresentant. Som en følge av dette, har han vært i aksjon i Euro Challenge tidligere denne sesongen. Dessuten er han blitt matchet gjennom det norske sluttspillet.

- Dessverre, må jeg neste si på egne vegne, har Storhamar gjort det såpass bra at jeg forsvant ut før finalene i det norske sluttspillet. I stedet ble det en del egentrening, sier Storhamar-dommeren.

Tenker ikke A-VM
Noen målsetting om å ta skrittet videre til A-VM, har ikke Tommy Søstumoen satt seg.

- Jeg er blitt såpass gammel at jeg ikke lenger drømmer om slike ting, men hvis noen finner meg som et brukbart alternativ for slike anledninger, sier ikke jeg nei. Nåløyet er trangt og det er viktig å ikke miste fotfestet helt, sier Tommy, nøkternt.

- Et flott mesterskap
For å komme til A-VM, må Tommy Søstumoen blåse seg opp i kategori èn. Kategori èn betyr at han er klar for å dømme OL, A-VM og A-VM20. Til sammenligning, nevner vi at B-VM ligger på kategori to av i alt fem kategorier.

- Hva vil du huske best fra Østerrike?
- Et strålende publikum, et velarrangert mesterskap, trivelig mennesker rundt hele mesterskapet og sist, men ikke minst: Mange velspillende ishockeylag, sier Tommy Søstumoen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.