Lørenskog var klare favoritter foran kvartfinalene, men trener Atle Olsen påstår at han ikke er overrasket over Dragons. Han advarte nemlig spillerne sine mot sluttspillgutsen til Storhamar. I kveld spilles fjerde kvartfinale.
HAMAR: Lørenskog gikk inn i kvartfinalene med en veldig god statistikk mot Dragons. Lørenskog tok 13 poeng i innbyrdes kamper i serien, mens Dragon fikk med seg to poeng.
Nå leder Storhamar 2-1 i kamper, etter en overbevisende 4-2-seier på Lørenskog mandag.
I kveld spilles fjerde kvartfinale i Hamar OL-Amfi, og Lørenskog er presset.
- Ikke overrasket
- Jeg er ikke overrasket over hvordan Storhamar har spilt i kvartfinalene så langt. Jeg advarte spillerne. Storhamar har noen ringrever som har vært med på dette før, og slike ting smitter i et lag, sier Olsen, og fortsetter:
- Spillere som Mattias Livf, Pål Johnsen, Eirik Skadsdammen og Ruben Smith vet hva dette handler om. Jeg har sjøl spilt mot flere av dem, og de har rutine. Det er utrolig viktig i et sluttspill. Samtidig er det spillere med gode kvaliteter, sier Olsen, og forlenger lista si:
- Spillere som Johan Ramstedt og Eerikki Koivu har også vært med på litt i sine karrierer.
Ligner på seg sjøl
Før kvartfinalene hadde Storhamar blant annet fokus på å gjøre få feil, ikke miste pucken på feil steder. Det handler mye om riktige valg. Mattias Livf nevnte det i sin liste over ting som bør sitte for å ha suksess i sluttspillet.
- Storhamar har gjort få feil mot oss så langt i kvartfinalene. De verner om pucken, og jeg kjenner dem igjen fra andre sluttspill. Det er dette Storhamar er kjent for, og det er selvfølgelig en utfordring for oss, sier Atle Olsen.
Lørenskog-treneren har spilt bøttevis med sluttspillkamper sjøl, og prøver å være effektiv i evalueringene underveis.
Må justere litt
- Sluttspill handler om seier eller tap. Det å unngå feil er utrolig viktig, og det må spilles med større marginer. Det er en læringssak. Kampene kommer tett, og det handler om å ta opp de enkle tingene. Det går ikke an å gå i dybden på ting. Det er det heller ikke tid til.
Han syntes laget sitt var bedre mandag enn i Hamar OL-Amfi lørdag.
- Vi spilte mer med hjerte og intensitet nå, men det holdt ikke dessverre. Vi må gjøre noen justeringer, og kjøre på videre. Vi ligger under i kamper, men det er mange minutter med ishockey igjen før dette er avgjort.
Lørenskog hadde en målsetting om å bli blant de fire beste i serien.
De ble nummer fire.
- Jeg må innrømme at det var bittert å miste medalje. Andre delmål er å nå semifinale.Olsen er stort sett fornøyd med sesongen så langt.
- Vi har vært veldig gode når ting har stemt, og så har vi også vært dårlige. Utfordringen vår er at vi har byttet mange spillere de siste sesongene. Nå blir det viktig å beholde stammen i laget og få kontinuitet. Det gir mer trygghet, sier Atle Olsen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00