HAMAR: Det var nitrist i Storhamar-garderoben i går kveld.
Lillehammer vant fire kamper på rad gjennom å spille slik Storhamar gjorde i fjor, da de var outsidere mot Lørenskog.
Tett, med lav risiko og stor arbeidsinnsats, og giftige på kontringer.
Storhamar trøkket på, og spilte kanskje sin beste kamp i sluttspillet.
Og det var en god kamp, helt fram til pucken skulle inn i målområdet foran keeperen og over målstreken, en strek som så ut til å ligge på toppen av en bratt bakke.
Pucken ville ikke inn.
Og så var det slutt for i år.

Manglet kynismen

- Jeg kan egentlig ikke begjære mer av spillerne enn det forsøket de gjør i dag. Med unntak av at vi ikke scorer mål. Det var kanskje vår beste match av de fem, og det er forbannet «tråkigt». Lillehammer får sine mål i veldig bra tidspunkter av kampen. For dem, sier Peter Johansson.
Tross fire tap i kvartfinaleserien synes han Storhamar har vært det klart beste laget spillemessig.
Johansson innrømmer imidlertid at Storhamar kanskje ikke hadde den kynismen som er nødvendig i et sluttspill.

Skuffet over at det er slik

- Sluttspill er annerledes, og innimellom blir jeg skuffet over at hockey er slik at defensive og kyniske lag vinner, men sånn er det. Det høres kanskje ut som en bortforklaring, men jeg forsøker ikke det, for vi skal gjøre flere mål enn vi klarer, sier Johansson.
Om han skal peke på noe som gjorde at det tippet Lillehammers vei er det eget lags overtallsspill.
- Det fungerte bare godt nok i den første kampen, og det er noe som vi skulle ha gjort bedre.

Riktig for klubben

Lagkaptein Pål Johnsen har spilte mange sluttspill for moderklubben.
Han syntes tross det tunge tapet i går, at klubben har valgt rett.
- Vi kan ikke bare stå i egen sone og satse på et defensivt styrespill. Storhamar er inne i en positiv utvikling og skal vi klare å utvikle konseptet vårt med å få folk på hjemmematcher, må vi bli et spillende lag. Det gjorde at vi manglet kynismen litt, men det har vært helt riktig med tanke på våre unge spillere og kommende sesonger, sier Johnsen.

Bommet på formen

«Magic» tror også forventningene til sluttspillet ble høyere enn det som kanskje var realistisk.
- I fjor var vi dårlige i serien og overpresterte i sluttspillet, i år var vi gode i serien og underpresterer i kvartfinalene. De unge spillerne må få sjansen til å lære dette. Samtidig skal jeg være så ærlig å si at vi bommet på formen til sluttspillet. Jeg er en av de som ikke har vært i form, fastslår Pål Johnsen.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.