Forrige møte mellom Storhamar og Kongsvinger endte med en sjokkerende Kongsvinger-triumf.

I kveld tok de gule og blå en overbevisende og velfortjent revansje mot Hockey-Hedmarks definitive lillebror.

- Det forrige tapet for Kongsvinger ga oss helt klart en ekstra tenning inn mot kampen i dag. Vi ville vise hvem som er sjefen, forteller Martin Blakseth Huse etter den solide 4-0-seieren.

- En bra kamp

For en drøy måned siden så Kongsvinger og Storhamar ut som to jevngode lag; i kveld var det klasseforskjell på isen i Hamar OL-Amfi.

- Ja, i dag er vi langt bedre enn Kongsvinger. Vi gjør i det hele tatt en bra kamp, og når vi ruller på offensivt, fungerer det veldig bra. Vi har ikke vært gode mot Kongsvinger i hele høst, så det var godt å få til en skikkelig gjennomføring, smiler Blakseth Huse.

Jensen-scoring

I kampens første periode handlet det aller meste om revansjelystne Storhamar, som helt tydelig ville unngå en marerittreprise av 14. november-tapet foran 4.206 tilskuere i Hamar OL-Amfi.

Christian Larrivée og Jacob Berglund fikk hver sin gode sjanse innledningsvis - begge etter pene angrepskombinasjoner - men hverken kanadieren eller svensken greide å overliste Ole Morten Furseth i Kongsvinger-buret.

Da Kongsvinger pådro seg to strake utvisninger mot slutten av første periode, fant Storhamar imidlertid veien forbi Furseth. Lars Løkken Østlis scoring ble dramatisk annullert for offside i målgården, før Joakim Jensen endelig fikk presset inn en velfortjent 1-0-scoring sekunder senere.

To kjappe

Om det aller meste handlet om Storhamar i første periode, handlet absolutt alt om de gule og blå i den neste.

Tidlig i midtperioden kom både nummer to og tre for Storhamar. Et forsøk fra Erik de la Rose snek seg over mållinja, og bare 49 sekunder senere la Alexander Reichenberg på til 3-0 etter et stykke god angrepshockey.

Da Kongsvingers Linus Olsson ble utvist noen minutter senere, produserte Storhamar gedigne målsjanser på løpende bånd. Et aldri så lite julemirakel gjorde at 4-0-goalen ikke kom i et forrykende overtallsspill.

Berglund til 4-0

Storhamar kontrollerte fra start i tredje periode, og etter åtte minutter kunne et Hamar-lag i undertall skapt festsifre. Reichenberg traff stolpen etter et strålende raid, mens Hampus Gustafsson ikke greide å løfte pucken over målvakt etter Blakseth Huses glimrende forarbeid.

Ved halvspilt tredjeperiode traff Jacob Berglund bedre, da han omsatte landsmann Mikael Zettergrens fine forspil i scoring og fastsatte sluttresultatet til 4-0.

30. desember reiser Storhamar til Oslo for å møte Manglerud Star. 

Storhamars lag: Oskar Östlund (Robert Hestmann)

1. rekke: Lars Løkken Østli, Magnus Eikrem Haugen - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Alexander Reichenberg. 

2. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Martin Gran, Jacob Berglund, Mikael Zettergren.

3. rekke: Scott Hotham, Christian Bull - Martin Rønnild, Lars Erik Hesbråten, Eirik Skadsdammen.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Anders Gulliksen - Hampus Gustafsson, Martin Blakseth Huse, Magnus Lindahl.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.