- Kjenner jeg Sasja rett, blir det vel hardtrening, svarer Erik de la Rose på spørsmål om hvordan juletiden kommer til å bli for Storhamar-spillerne. 

Han fikk sin personlige revansje i dag, etter å ha tatt selvkritikk for sin prestasjon i hjemmetapet for Oilers torsdag.

Hans gjennomføring var solid, og svensken scoret Storhamars 1-0-mål.

- De står med fem-seks mann foran keeper, og da legger jeg bare pucken på mål. Det var deilig å sette den, sier han.

Etter tre strake tap og sju mann ute av dagens kamp, var ikke utsiktene spesielt lyse for Storhamar mot et Sparta-lag i godt driv. 

- Det var utrolig deilig å få den her avslutningen inn mot pausen. Herlig at vi klarer å bikke en jevn kamp i vår favør, sier de la Rose.  

Se hele intervjuet med svensken i videovinduet øverst på siden!

Storhamar i ledelse 

Kampens første periode ble jevnspilt og relativt fattig på store målsjanser.

Dommerne trengte riktig nok videodømming for å fastslå at Didrik Nøkleby Svendsens stolpetreff etter ti minutter aldri hadde krysset målstreken, og Jacob Berglund brente en kjempesjanse litt senere etter Mikael Zettergrens strøkne stikker.

Så, med sekunder igjen av perioden, ladet Erik de la Rose, som alstå hadde en svært trøblete dag på jobben mot Oilers sist, børsa på blålinja. Svenskens avslutning fløy forbi Anders Johansson i Sparta-buret, og Storhamar var i føringen etter 20 minutter.

Sparta snudde

Storhamar er ikke i flytsonen for tida, og i midtperioden rotet de bort ledelsen.

Sparta pepret avslutninger mot Storhamar-buret i overtall tidlig i perioden, og selv om Östlund lenge hang med på notene, måtte han til slutt gi tapt da Gaelan Patterson ble spilt fri.

Da seks minutter gjensto av perioden, satt også nummer to. Et dårlig Storhamar-bytte ble skjebnesvangert, og Dion Knelsen prikket inn 2-1 etter å ha fått sikte upresset i evigheter.

Avgjorde på straffer

Etter fem minutter av tredje periode kom utlikningen fra Storhamar, da en noe heldig Joakim Jensen overlistet Johansson med en ikke mer enn middels hard avslutning.

Kampen gikk til spilleforlengelse, og med fire mot fire på isen pådro Scott Hotham seg to unødvendige utvisningsminutter. Storhamar overlevde imidlertid - takket være klønete Sparta-avslutninger og en ufattelig god Östlund - den beinharde sudden death-perioden, og kampen gikk til straffer.

I straffekonkurransen avgjorde Zettergren og Berglund kampen i Storhamars favør.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.